ÆBLECRUMBLE MED 2 X ÆBLER OG FRISKE FIGNER

IMG_6654

Jeg er kæmpe fan af efteråret (faktisk er jeg fan af alle årstider, jeg elsker når det skifter). Lige nu nyder jeg især godt af de danske æbler, specielt dem som vokser i mine forældres have. De har en fantastisk smag og duft. I weekenden tryllede jeg dem om til den lækreste æble-crumble. En simple kage, som altid er et hit uanset hvilket fyld man bruger. Det er ikke en specielt kalorielet kage, men det er en kage fyldt med frugt og gode sager. Nyd den hvis I har fortjent noget lækkert og husk som altid, ALT MED MÅDE 😉

DET HER SKAL DU BRUGE:
Fyld:
6 danske æbler
2 friske figner

Crumble:
100 g havregryn
100 g mel (udskift evt. noget af melet med speltflager)
75 g sukker
100 g smør
1 tsk ren vanilje eller en vaniljestang
knivspids salt

Pynt:
1/2 granatæble
hakket mandler

IMG_6697

Skær æblerne og fignerne i skiver. Fordel dem i et ildfast fad. Bland alle ingredienserne til crumble, brug hænderne til at samle dejen. Fordel crumble massen ud over hele kagen, så alt er dækket. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 20-30 min. Pynt kagen med granatæble og mandler. Server den lune kage med lidt skyr, cremefraiche, flødeskum eller is til. Den smager mumsi og dufter himmelsk.

IMG_6773

God tirsdag derude!

XX SOFIE

Foto: Healthjunkie

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *