BLANCHEREDE SPIDSKÅLSRULLER

Som I ved, elsker jeg spidskål. Derfor kommer her endnu en sund opskrift på en lækker sommerret med det sunde spidskål. For et par dage siden viste jeg min opskrift på friske spidskål wraps, dem kan I finde opskriften på her. Denne gang er det blancherede spidskålsblade, som bruges til at til at holde på fyldet.

DET HER SKAL DU BRUGE:
1 spidskål
400 g oksekød ( med en lav fedtprocent)
2 rødløg, hakket
3 gulerødder, revet
150 g brune champignoner
5 fed hvidløg
1 dl hele speltkerne, kogt med 2 dl vand og lidt salt indtil alt vandet er væk
1 bakke bønnespirer
2 håndfulde citrontimian
salt og peber

SAMSUNG CSC

Start med at lav fyldet. Svits først løg, herefter kød og tilsæt så gulerødder, champignoner, hvidløg, de kogte speltkerne og krydderurter. Smag til med salt og peber og lad det simre lidt. Pil så alle bladene af spidskåle, skær den hårde hvide stilk fra og vask. Dup 3-5 blade ad gangen i en gryde med kogende vand, lad dem ligge i vandet i 1-2 min og tag dem op og hurtigt i en stor skål med iskoldt vand. Når de er kølet af, skal de dryppe af på et viskestykke. Gentag det hele indtil alle blade er blancheret. Varm kødblandingen op. Nu kan du begynde at lave ruller. De store blade skære i to, og de mindre bruges som de er. Fordel kødet på midten af spidskålbladet og drys med lidt friske bønnespirer. Rul sider ind over og rul så fra den ene ende, man kan sagtens rolle dem stramt (på sammen måde som friske rispapirsruller). Server rullerne med det samme, mens de stadigvæk er lune.

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Rullerne har en fantastisk farve, lækker smag og så er de piv sunde. Kun 70 kalorier per 100 gam og en masse sunde viatminer, mineraler og proteiner. Alt i alt dejlig sund sommerret!

Blancherede spidskålruller

God aften søde peeps!

XX Sofie

Billede: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

 

9 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *