BLINIS MED HØRFRØ OG HIRSEFLAGER

De sidste morgener har jeg spist disse lækre små blinis. Jeg laver selve dejen om aftenen inden jeg går i seng og så står den i køleren natten over, så skal jeg blot stege dem om morgenen før servering – mega læksi.

DET HER SKAL DU BRUGE:
1 æg
40 g valsede hirsegryn/hirseflager
10 g hørfrø
1/2-1 dl skummet mælk
1/2 spsk honning
1/2 tsk ren vanilje
1/2 tsk kardemomme
1/2 bagepulver

IMG_4216

Easy peasy – bland alle ingredienser, på nær bagepulver, godt sammen om aftenen. Stil dejen på køl natten over. Rør bagepulver i dejen om morgenen, hvis dejen er blevet meget tyk kan man hælde en lille sjat mælk i. Steg de små blinis’er på en blinispande (hvis man altså har sådan en, og ellers på en alm. pande), jeg steger dem i en lille smule neutral olie. Steg dem til de er gyldne på begge sider.

Bum så er de klar til servering. Hvis de nydes som morgenmad serverer jeg dem med lidt frisk frugt, skyr/yoghurt og lidt hakkede mandler eller chokonibs. Men de fungerer også super godt som en sund dessert med lidt god marmelade/bærkompot on the top.

Energiberegning af blinis:
Skærmbillede 2014-08-07 kl. 15.53.03

XX SOFIE

Billede: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *