BLOMKÅLSPIZZA

Som lovet kommer her første opskrift i rækken af opskrifter med blomkål. Dette er en såkaldt blomkålspizza ala Healthjunkie, men jeg synes faktisk, det er snyd at kalde det en pizza, det er umuligt at få bunden sprød og lækker – men det smager sindssygt godt. Det er en nem måde at få en masse grøntsager på, og så er det jo genialt, hvis man ikke kan tåle gluten eller blot ønsker at undgå hvedemel. Opskrift er nem at gå til, og fyldet ovenpå bunden kan jo varieres.

DET HER SKAL DU BRUGE:
Bund
1 blomkål
2 æg
50 g ost
1/2 rødløg
2 fed hvidløg
salt og peber

Fyld
4-5 spsk god tomatsovs (evt. hjemmelavet)
100 frisk mozzarella, flået i strimler
4 friske tomater, skåret i skiver

Pynt
1 håndfuld basilikum
3 skiver parmaskinke

SAMSUNG CSC

Start med at hak hele blomkålet fint og blend så alle ingredienser til bunden godt sammen. Fordel masse på en bradepande beklædt med bagepapir, brug hænderne til at trykke det ud. Bag bunden til den en gyldenbrun (imellem 10 -20 min ved 250 grader). Fordel så fyldet ovenpå bunden og bag den færdig (indtil osten begynder at tage farve). Server den lun pyntet med parmaskinke og basilikum. MMmm det smager altså lækkert!

Retten indeholder 81 kalorier per 100 g, hvilket er ganske fint, til gengæld har retten en høj fedtenergiprocent, jeg vil derfor anbefale, at man spiser et stykke pizza sammen med en grøn salat.

Skærmbillede 2013-08-26 kl. 14.33.16

God aften!

XX SOFIE

Foto: Healthjunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

 

27 kommentarer

  • Stine siger:

    Den var såååååååå god!!!1

  • Helena siger:

    Lyder lækkert! Hvilket noget ost skal der i bunden? :-)

    • Sofie Sofie siger:

      Dejligt :)
      En ost som smager af lidt – det er ikke så vigtigt hvilken slags, bare den du har i køleren.

  • Julie siger:

    Den må jeg prøve at lave! Hvad for noget ost brugte du til bunden? :-)

  • Mette siger:

    Åh, det lyder lækkert! Det må prøves :)

    http://www.getfitinspiration.dk
    – Min blog om mit vægttab, har pt. tabt 14,1 kg :)

  • Chris siger:

    Du skal bare bage bunden først uden fyld og så vende den – fyld på og ind igen!

  • Betina siger:

    Skøn blog! – er fast følger!

    Jeg vil blot lige høre hvor mange opskriften rækker til? her tænker jeg at der serveres en god salat til.

  • Mette P siger:

    Et tip til at få bunden sprød (eller mere sprød) er at give det blendede/hakkede blomkål 4-5 min i mikroen og så presse alt det væske du kan ud. Jeg bruger et viskestykle til dette. Jo mere vand du får ud jo sprødere får jeg den :)

  • Natasja siger:

    Bruger du bare almindelig blender?:) synes mange andre skriver, at de hakker det i en minihakker. Har selv prøvet med en elendig stavblender og efterfølgende i en almindelig blender, og det gik slet ikke :/

    • Sofie Sofie siger:

      Jeg har en stavblender, som også kan kværne/hakke meget fint, her kørte jeg blomkålen igennem og bagefter blendede jeg det hele med min stavblender.

  • Trine siger:

    Den blev lavet i dag, og den gik rent ind ved kæresten, som ellers var noget skeptisk.

    For at undgå så højt fedtindhold byttede jeg en del af de 100 g ud med hytteost med pebersmag (3,4 %). Det fungerede vildt godt.

    • Sofie Sofie siger:

      Ej hvor godt :)
      Jeg har faktisk overvejet, om man skulle bytte alt ost i bunden ud med hytteost, jeg er bare bange for, at den bliver meget våd. Det må testes.

      • Trine siger:

        Jeg overvejede det også, men det turde jeg heller ikke. Synes også 50 g relativ fedtfattigt ost er ok.
        Men ovenpå er det super fint.

        Brugte de andres råd mht. til at koge og presse vand ud af blomkålen og vende bunden. Det var godt, men sprød var den nu ikke :-)

        Tak for rigtig god inspiration generelt :-)

  • Grith siger:

    Hej flotte Sofie!

    Bare lige et par tips til den her opskrift:

    – har man ikke en foodprocessor eller lignende, kan blomkålsbuketterne rives på et rivejern
    – jeg hælder noget kogende vand over det, lader det stå i ca. 5 minutter, smider det i et viskestykke og presser al vandet fra
    – hvis man spæder op med en enkelt spiseske rasp, hænger “dejen” bedre sammen, hvilket også hjælper med sprødheden
    – bag den altid på en bagerist (med bagepapir, selvfølgelig). Del “dejen” op i 2, pres dem ud på et bagepapir, smid bagepapiret på risten, bag dem, og vend dem så når de er blevet faste/sprøde og giv dem 10 minutter mere.

    Nej, blomkålspizzaen bliver aldrig sprød som hos Forno al Legna, men ovenstående hjælper lidt på det.

    Jeg håber snart vi ses!

    Kh, Grith

  • Sophie siger:

    Hvor mange personer er det til? :-)

  • Møg lækkert! Jeg har lige prøvet denne opskrift: http://indrefokus.dk/opskrifter/blomkals-pizza.html, men skal helt klart også prøve din :)

    Takker for opskriften

  • Liva siger:

    Hvor mange kcal er der ca i en hel pizza?
    Har ingen anelse om, hvad sådan en slambert vejer, nemlig…

    Har lavet den to gange nu – og den smager helt fantastisk! Tak for opskrift :)

  • Katrine siger:

    Hej!
    Først og fremmest bliver jeg nødt til at sige tak for en fantastisk blog! Jeg er en af dine faste læsere :)
    Det bedste, synes jeg, ved “rigtig” pizza er, at man kan spise den kold dagen efter til frokost. Ved du, hvordan det fungerer med denne blomkålspizza? Jeg tænker, om den bliver tør, fugtig, smagsløg, og hvad ved jeg
    Vh.
    Katrine

  • Janne siger:

    Dejligt med en oversigt over energifordelingen :) Har længe undret mig over, hvor sund blomkålsvarianten er i forhold til almindelig hjemmelavet pizza.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *