BREVKASSE

Spørgsmål #1

Hej Sofie :)

Jeg er så heldig, at jeg har fået en rigtig slem forkølelse. I forbindelse med forkølelse har jeg førhen taget et kosttilskud (kan ikke lige huske hvilket), og jeg bildte mig selv ind, at det virkede, men jeg har siden fået at vide, at det gør sådan noget aldrig. Jeg vil derfor gerne vide, om der rent faktisk ER kosttilskud, der hjælper mod forkølelse, og i så fald hvilke det er. Der er jo 100 forskellige kosttilskud, og jeg kan overhovedet ikke overskue dem 😛
Derudover vil jeg også gerne vide, om man egentlig skal tage vitaminpiller, da der jo for noget tid siden var en masse snak om, at vitaminpiller var direkte skadelige.

– Anonym

P.S. Det er nizzle med en brevkasse, hehe 😉

Kære anonym,

Jeg tror, at der er rigtig mange som i øjeblikket af ramt af forkølelse eller lign. Der er imidlertidigt ingen hurtig/nem måde at bliver rask på, hvis du først er ramt af forkølelsen. Det bedste du kan gøre for dig selv, er at blive hjemme unden dynen, så kan din krop bruge alt dens energi på at blive rask! Der findes ingen evidens for at kosttilskud eller specifikke vitaminer kan gøre dig hurtigere rask. Du kan dog lindre nogle af de smerter som følger med en forkølelse – du kan blandt andet lave et krus te med lidt honning og mælk, det lindre smerterne i halsen.
Til dit andet spørgsmål, kommer det helt an på hvordan du spiser dagligt. Hvis du spiser sundt og varieret, så burde du få de essentielle vitaminer og mineraler igennem din kost. Men hvis der er mange ting som udlades af kosten, kan vitaminpiller/kosttilskud være et alternativ. Generelt anbefaler jeg ikke vitaminpiller, da de vitaminer og mineraler som findes naturligt i maden optages bedre i kroppen, men det kan i nogen tilfælde være en god løsning.

Jeg håber du kan bruge mine svar, rigtig god bedring.

xx Sofie

Jeg er ikke forkølelt, men sidder pt selv og drikker varm te med honning… Min ynglings te er i øjeblikket pure fra Pukka. Den smager så dejligt!

8 kommentarer

 • Sara siger:

  Meget spændende diskussion – selv samme spørgsmål har jeg tit selv tænkt over og altid været kritisk overfor kosttilskud (netop fordi der aldrig har været bevis for effekten). Men min læge gav mig et råd i november efter jeg havde været nede med både blærebetændelse og forkølelse flere gange. Produktet han anbefalede hedder Urtepensil og kan købes i Matas i både pille og pulver form. Konklusion: Jeg har ikke været syg siden – hver gang jeg føler mig lidt skræntende tager jeg 3 piller 3 gange dagligt og det virker! Er efterhånden blevet ligeglad om det er placebo eller ej – så længe jeg er rask.

  Tak for en go blog Sofie

  • HealthJunkie HealthJunkie siger:

   Kære Sara,
   Mange tak for din mail! Dejligt at høre om dine egne erfaringer. Jeg kender ikke selv produktet, men hvis det virker for dig er det jo fantastisk.

   Taaaak, altid dejligt med lidt ros :)

   Ha’ en god aften.

   xx Sofie

 • Der findes faktisk et naturlægemiddel (ikke at forveksle med kosttilskud) som er godkendt herhjemme mod forkølelse, nemlig Echinaforce: http://www.webapoteket.dk/produkter/echinaforce-draaber-50-ml

  Jeg bruger det ikke selv, men evidensen er åbenbart god nok til at blive godkendt som naturlægemiddel.

  • HealthJunkie HealthJunkie siger:

   Kære Katja,
   Mange tak for din kommentar. Jeg kender godt Echinaforce, men det er ikke noget, jeg vil anbefale. Selvom det er godkendt som naturlægemiddel, er det ikke det samme, som at det helbreder en forkølelse!

   xx Sofie

 • Det er altså en super-lækker blog du har dig :)
  Når jeg kan mærke, at jeg er ved at få lidt ‘kriller’ i halsen, drikker jeg gerne en kop kogt vand med et par centimeter frisk ingefær skåret i tynde skiver. Det skal bare trække 5 min. og det fungerer super :) har ikke været forkølet i det års tid, jeg har brugt ingefær-tricket. Fik tippet af en veninde, der en kort periode boede i Kina, hvor det åbenbart er meget brugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *