BUTTERNUT GRÆSKAR // MARINERET OG BAGT

Husk det er græskarsæson! Den anden dag gik jeg i krig med butternut græskar, ikke et græskar jeg har prøvet før, men det smagte utrolig dejligt. Jeg marinerede det med æbleeddike, citronsaft, hvidløg, rosmarin, salt og peber, hvorefter jeg bagte det i ovnen, det blev meget lækkert. Græskar i sig selv er ret sødt, så det kan sagtens klare en masser krydderier osv. Det er nemt at lave og det er yderst sundt – perfekt tilbehør til weekendmenuen :) Denne portion er ca. til to personer, men er man 4-5 pers. kan man bare bruge hele græskarret og fordoble de andre ingredienser.

DET HER SKAL DU BRUGE:
1/2 butternut græskar
1 spsk æbleeddike
2 spsk citronsaft
2 kviste frisk rosmarin, hakket
5 fed hvidløg, hakket
salt og peber

SAMSUNG CSC

Start med at del græskaret i to. Fjern kerner og den hårde skal. Skær det herefter i tynde skiver.

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSC

Kom alle skiverne i en skål og fordel rosmarin og hvidløg ud over. Hæld herefter æbleedike og citron saft over, samt salt og peber.

SAMSUNG CSC

Fordel det hele i et fad (evt. smurt med lidt olie) og pynt med resten af citronen, hele fed hvidløg og rosmarinkviste. Bag det i oven i ca. 20-25 min ved 200 grader – indtil græskaret har taget lidt farve.

SAMSUNG CSC

Nyd det lækre ovnbagte græskar sammen med fisk eller andet lækket kød. Det er sundt tilbehør, da det kun bidrager med 26 kcal per 100 g, det tæller desuden med i de 600 g frugt og grønt vi skal spise dagligt og så smager det sindssygt godt  – win win win! Happy halloween!

Butternut græskar

God weekend!

XX SOFIE

Foto: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

4 kommentarer

  • Laura siger:

    Hvor ser det lækkert ud! Har også set rundt omkring i den amerikanske blog- og youtube-verden hvor anvendelig butternut græskar er. Har, som dig, heller ikke givet mig i kast med det endnu, men det kunne være man skulle forsøge :)

  • Line Andersen siger:

    Er olien med i din beregning af kalorier?

  • Anna siger:

    Hej Sofie

    Ej, hvor skægt – det er præcis hvad jeg har lavet til aftensmad! Butternut er det nye sort 😉
    Jeg elsker at du laver din blog su venlig med lækre råvarer i sæson, det er SÅ vigtigt at spise sundt selvom kontoen ikke er fyldt!

    Hilsen Anna – thewonderwomanwannabe.blogspot.com (hvor jeg forresten lige har sat dig på min blogroll fordi du er top inspirerende!)

  • Mums. Det ser godt ud! :)

    Jeg er ny læser på din blog, og jeg synes din blog er rigtig god og inspirerende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *