C VITAMIN BOOST

Så er det vist blevet tid til et skud vitaminer og mineraler ovenpå sovs og brunede kartofler :)

Jeg håber, I har nydt alt den lækre julemad, det har jeg i hvert fald! Jeg elsker julemad, og har derfor spist godt de sidste par dage. I formiddags havde jeg brug for noget frisk og lækkert. Jeg lavede derfor en skøn appelsinjuice. Den er meget simpel, men jeg tænkte jeg lige ville lægge den op som lidt inspiration. Der er rigtig mange, som ikke får de “6 om dagen” her i julen, men denne juice tæller med i “6 om dagen”. Det er en dejlig nem måde at få lidt af den sunde frugt på. Desuden smager appelsiner helt fantastisk på denne årstid. Min juice indeholder en masse sunde mineraler og vitaminer, samtidig med at kalorieindholdet er lavt (46 kcal/100 g). Juicen indeholder bl.a. 2,5 mg C vitamin og 28 mg calcium – herligheder for kroppen her i vinterperioden. Jeg har desværre ingen fancy juicepresser, så jeg presser bare mine appelsiner, på en gammeldags presser – det funger fint. Appelsinerne er meget saftige i øjeblikket, så det er ikke noget problem at få saften ud af frugten. Jeg tilføjer lidt citronsaft til min juice, da jeg elsker at den er lidt sur og frisk (men det kan bare undlades, hvis man ikke er vild med det).  Men her kommen altså min meget simple opskrift på en lækker C vitamin boost!

DET HER SKAL DU BRUGE:
2 store appelsiner
1/2 citron

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Pres de to appelsiner, sørg for at få alt den gode saft ud af frugten. Pres herefter en halv citron og held det hele sammen. Du kan evt. tilsætte et par isterninger, hvis juicen skal være helt kold. Ja det er faktisk alt, hvad du skal gøre – nu kan du nyde den lækre juice, samtidig med at du fylder din krop med sundhed. Lex ik’?

SAMSUNG CSC

Mmmm det er så lækkert med friskpresset juice! Det smager også skønt med en smule revet ingefær i juice, den version må afprøves i morgen. Tjek skemaet nedenfor for energiberegninger at juicen.

Skærmbillede 2012-12-26 kl. 14.22.38

Nu skal jeg indtage lidt mere julemad :) I dag står den på julefrokost med grønlangkål – I LOVE IT!

XX SOFIE

Billeder: Healthjunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *