CYKELTRÆNING OG NUTELLA MADDER

Om præcis en måned starter mit cykeleventyr med min bestie AK og KidsAid i USA. Jeg skal deltage i charity cykelløbet, KidsAid Across America, læs mere om løbet i mit tidligere indlæg HER.

IMG_4501

Derfor står den også på hård cykeltræning henover sommeren. Den er en hel ny sportsgren for mig og kræver derfor mange timer i sadlen. I USA skal vi gennemsnitligt cykle 150 km om dagen i 7 dage i træk, og træning er derfor en nødvendighed. Men udover selve cykeltræningen, er jeg også i gang med at finde ud af hvordan jeg kan indtage tilstrækkelig kulhydrater og energi på mine cykelture. Jeg er ikke særlig vild med de meget syntetiske produkter (gel, barer, vingummier osv.). Derfor forsøger jeg mig i øjeblikket med mere “naturlige” kilder til kulhydrater. Det er svært at få samme mængde kulhydrater per 100 gram, som der findes i de kemiske, men jeg vil hellere spise lidt flere gram og så til gengæld få mine kulhydrater fra rigtig mad. På min sidste tur forsøgte jeg med lyst brød med Nutella (elsker Nutella), det fungerede faktisk super godt for mig. Det er selvfølgelig svært at have nok Nutella-madder med til en lang cykeltur på 6-7 timer, men så kan man jo supplere med noget andet. Det er meget forskelligt, hvad der virker for os hver især, så det handler om at teste det og finde frem til netop den løsning som fungerer for jer. Jeg har en måneds tid endnu til at afprøve forskellige gode kulhydrat- og energikilder. Skriv endelig hvis I har erfaringer…

IMG_4500

Noget andet er cykeltøjet, jeg har været meget frustreret over udvalget af cykeltøj til piger. Jeg elsker træningstøj og det er meget motiverende for mig med nyt gear. Derfor er det også en smule skuffende at min nye sportsgren, som jeg har kastet mig over, er så sløj hvad angår udstyr til piger… Så da jeg fik tilbuddet om at designe mit ejet cykeltøj, sammen med de seje gutter fra Soigneur, var jeg ikke et sekund i tvivl. Vi arbejder på højtryk for at få tøjet færdigt i løbet af sommeren. Glæd jer, det bliver top sejt!

Jeg går desuden og leger lidt med tanken om et par fælles cykelture/træning kun for piger – er det noget der er interesse for?

IMG_4502
Mange tak for den meget betænksomme pakke P20 og Kompas Kommunikation og det søde kort! Så er der også styr på solcremen til turen, som bliver mere og mere virkelig!

XX CYKELMYGGEN SOF

Foto: Healthjunkie

 

 

25 kommentarer

 • Det kunne være virkelig fedt med fælles cykelture for kvinder! Det er en super fed måde at lære nye ruter og nye mennesker at kende på! Jeg bor inde i KBH og syntes det er svært at finde ruter – så jeg ville være så klar! :)
  Held og lykke med løbet!
  KH Amanda // https://theawayblog.wordpress.com

 • Mette siger:

  Jeg ser så meget frem til noget mere kvindecykeltøj!! Udvalget er så dårligt! Overvej også at designe noget cykeltøj til koldere tider :) glæder mig til at se det!

  • Sofie Bentzen Sofie Bentzen siger:

   Fedt. Og ja, jeg er jo helt enig! Jeg starter med to sæt, dog ikke lange bukser, men hvis jeg får mulighed for det, vil jeg meget gerne designe lange bukser og varme trøjer.

 • Mette siger:

  … Og lange cykelbukser… :)

 • Maja Bøje siger:

  Supergod ide med Nutellamadderne. Selv afskyr jeg diverse syntetiske sukkerprodukter. Selv nyder jeg godt af frugtstænger fra Castus. De er nemme at have med og de kræver ikke det store at spise – og så er det næsten udelukkende kulhydrater. God tur til USA. Det lyder vildt fedt!

  • Sofie Bentzen Sofie Bentzen siger:

   Tak for din kommentar med tips. Jeg har faktisk netop handlet en masse frugtstænger, glæder mig til at prøve dem på næste tur.
   Mange tak, jeg håber det bliver fedt.

 • Anna siger:

  Det lyder kedeligt, men banan gør det godt – særligt kombinationen banan/rugbrød, hvis du kører langt (hvis du altså husker at spise før du går sukkerkold 😉). Ellers har jeg også haft stor succes med hjemmelavede muslibarer 😀

  // Anna (@annaguldborg)

  • Sofie Bentzen Sofie Bentzen siger:

   Tak for tips Anna. Jeg er også fan af banan/rugbrød kombinationen :) God ide med hjemmelavede muslibarer, det skal prøves.

 • Hvor er du sej og hvor lyder det som en spændene oplevelse. Mange gange held og lykke med det :)

  http://www.malenechristine.dk

 • Sara siger:

  Fælles cykelture lyder som en brand god idé! Er selv blevet helt bidt af cyklingen, men det er ikke altid lige sjovt at køre med de stærke drenge, når man ikke helt kan følge med

 • Anna siger:

  Jeg vil også gerne køre med på en pigetur… Jeg har cyklet La Marmotte både i år og sidste år og derfor også eksperimenteret lidt med energioptagelse… må sige at pasta a la Ravioli er blevet een af mine favoritter kombineret med energibarer… Men det er uden en videnskabelig tilgang. Det virker godt for mig. Jeg glæder mig til at følge dig i US. /Anna

  • Sofie Bentzen Sofie Bentzen siger:

   Okay hvor sejt!! Tak for at dele dit tip, det må prøves :)
   Lækkert at du er klar på en pigetur, det vil jeg prøve at få arrangeret.
   God dag // S

 • Stine siger:

  Venter i spænding på cykeltøjet! 😍

 • Anita siger:

  Fedt at du sætter fokus på manglende cykel tøj til piger. Jeg cykler selv meget og syntes i den grad der mangler smart pige cykel tøj og udstyr . Håber du får dit design i butikkerne. Vi er mange der vil købe det.
  Sejt du skal cykle i USA. God tur.

  • Sofie Bentzen Sofie Bentzen siger:

   Hvor er det dejligt at høre! Det kommer i butikkerne så snart det er klar, skønt at der er nogen der vil købe det.

   og tak, jeg er meget spændt :)

   God søndag!

 • Kit siger:

  Hvis du mangler cykeltøj til piger der ikke ligner reklametøj eller noget fra 90’ernes levn, så laver DHB, Movelo, Alé og sportful pænt og ikke mindst anderledes cykeltøj til piger. Jeg køber stortset kun mit tøj på wiggle.co.uk :)
  Mht energioptagelser, så laver jeg selv små energibarer med nødder og frugt. + små boller med peanutbutter og syltetøj.
  Jeg synes en cykeltur for piger er en super god ide!

 • Frederikke siger:

  Hej Sofie,

  Jeg synes dit samarbejde med Soigneur lyder rigtig spændende. Er der noget nyt om hvornår tøjet kommer i handlen?

  Mange hilsner,
  Frederikke

  • Sofie Bentzen Sofie Bentzen siger:

   Hej Frederikke.

   Det er godt at høre.
   Det skulle gerne komme i løbet af de næste par uger. Skal nok skrive noget på bloggen, så snart jeg ved mere :)

   Venligst, Sofie

 • Anne Schou siger:

  Det lyder så godt med en pigetur. Jeg er relativ ny indenfor cykling og savner nogle tøser at cykle med og få lidt gode tips fra :) Og spændende med noget lækkert cykeltøj – det hjælper altid på motivationen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *