DE GODE BYTTEHANDLER #13

UDSKIFT SALAT MED GRØNKÅL

Dette er en virkelig fordelagtig byttehandel med en stor sundhedsgevinst! Grønkålssæsonen er netop gået i gang, og jeg er vild med det. Hvis du udskifter salat (iceberg) med grønkål, får du 6 gange så meget af de sunde kostfibre, som mætter utrolig godt og i lang tid. Desuden får du 35 gange så meget A vitamin, 18 gange så meget E vitamin, 3 gange så meget K vitamin, 21 gange så meget C vitamin og 36 gange så meget calcium. Jeg kunne blive ved…. Men jeg tror, det er tydeligt, at grønkål indeholder store mængder sunde micro- og macronæringsstoffer! Find opskrift på min sunde og lækre grønkålssalat lige her.

XO SOFIE

Billede: HealthJunkie 

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen 

21 kommentarer

 • Laura siger:

  Hej Sofie.
  Jeg er ny læser her på siden, men jeg elsker det allerede.
  Har du nogle sunde idéer til morgenmaden, da jeg tit ender med at tage noget kedeligt hvidt brød?
  Laura.

  • Sofie Sofie siger:

   Hej Laura,
   Dejligt med en ny læser!
   Hvis du kigger under opskrifter skuller der gerne være lidt sunde opskrifter på morgenmad (bl.a. en morgengrød), men jeg lover der snart kommer flere.
   xx Sofie

 • Leila siger:

  Sikke et godt tip! Jeg er vild med “byttehandlerne”. :-)

  http://www.leilakrak.blogspot.com

 • Mette siger:

  Det lyder jo altsammen ret godt, det må jeg bestemt se at få købt, næste gang jeg skal ud at handle og så lave en salat noget lignende den du viste i sidste uge. Må indrømme, at jeg faktisk hidtil kun har brugt grønkål til diverse varme grønkåls retter, men det der ser jo langt sundere ud.

  • Sofie Sofie siger:

   Ja gør lige det 😉 Hhi…

   • Mette siger:

    Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om de umiddelbart vildt høje værdiforskelle på de to snarere skyldes, at der reelt ikke er ret meget næring i alm iceberg. Uanset er det jo dejligt med lidt forandring.

    • Sofie Sofie siger:

     Det er jo lige præcis derfor at jeg synes, at man skal udskifte iceberg salaten – salaten indeholder ikke de store mængder sunde næringsstoffer, så du har helt ret :)

 • helene siger:

  Undskyld hvis dette er for personligt, men hvordan er dit forhold til mad generelt? Altså i følge din blog spiser du jo super super sundt. men stiger det dig aldrig til hovedet, sådan at du har det svært med usundt mad så som fast food? Jeg har selv orthorexi og er blot nysgerig

  • Sofie Sofie siger:

   Det er slet ikke for personligt! Jeg synes, det er meget relevant, og jeg tror derfor, at jeg vil skrive et indlæg om det her på bloggen. Det er meget vigtigt for mig, at tydeliggøre at jeg på ingen måde er fanatisk! Jeg har et meget afslappet forhold til alt mad, både det sunde og det usunde. Men hvis det er okay, vil jeg komme med et mere uddybende svar i et indlæg?
   Mange tak for dit spørgsmål!
   xx Sofie

   • helene siger:

    Ja, det helt okay, hvis du laver et indlæg om det. Synes selv det ret vigtigt at folk kender til hvordan “at leve sundt” kan tage overhånd. For mig startede det blot med at jeg ville tabe mig, og pludselig var det kommet til et punkt hvor jeg frygtede alle arrangementer med mad, jeg ikke selv havde forberedt og vidst hvad indeholdt, jeg kunne ikke engang spise en hel banan og delte den op hen over hele dagen, trænede konstant osv. . I dag har jeg stadig problemer med at spise uden at frygte at jeg vil tage på og kan stadig efter at have spiste ud med venner, have trang til at træne i to timer, for at få det “usunde” ud af kroppen.

 • Heidi kokborg siger:

  Hold da op! Vidste slet ikke, at kål er så meget sundere end almindeligt salat! Tak for tippet! :)

 • Kristina siger:

  wow, det er jo helt vildt så meget man “får” ud af at bytte det ud 😉
  Så er det bare om smagen kan leve op til det?

 • Vinnie siger:

  Overraskende hvor sundt det bliver 😉
  Har selv brugt det et par gange, men kan ikke helt slippe “normalt” salat, så tager nogle gange 50/50, nogle gange også med andre former for salat 😉

 • Ja det er en god byttehandel må man sige!

 • Nikoline siger:

  Jeg synes simpelthen det er så fedt med dine indlæg om byttehandler! Det inspirerer og motiverer så meget til sundere valg, generelt :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *