FENNIKELRISOTTO + DEN SMUKKESTE KOGEBOG

sund-hud-vind-2000-kr-til-mine-favoriteansigstprodukter0

Jeg bliver lige nødt til at vise jer denne fine kogebog (se billede til sidst i indlægget), det er min gode ven Mikkel Karstad, som er manden bag. Bogen hedder Spis og indeholder en masse lækre opskrifter. Det er uden tvivl den smukkeste kogebog hjemme i mit køkken og jeg glæder mig til at komme i gang med at afprøve de lækre opskrifter.

Jeg har fået lov til at dele en af opskrfiterne med jer og har valgt fennikelrisotto, da jeg elsker risotto, desuden lyder denne variant alt for lækker, den skal helt sikkert testes i weekenden.

SPIS-Page_034-01 Fennikelrisotto kopi

DET HER SKAL DU BRUGE (4 pers.):
1 skalotteløg
2 fennikel
25 g smør
300 g risottoris (arborio eller carnaroli)
1 dl hvidvin
1 liter vand eller grønsagsbouillon
8 jomfruhummere
½ bundt kørvel
10 blade havesyre
2-3 spsk. cidereddike
2-3 spsk. god olivenolie
havsalt
friskkværnet peber
3 spsk. mascarpone
40 g revet parmesan

Pil skalotteløget, og skær løget og den ene fennikel i fine tern. Sauter i 10 g smør, til ternene er glasklare og møre uden, at de tager farve. Brug en god, tykbundet gryde, så risene ikke brænder på ? det er en god ting, når du laver risotto.

Tilsæt risene, og lad dem sautere lidt med, tilsæt så hvidvin, og lad den koge ind i risene.

Kog vand eller bouillon op i en gryde, og hold det på kogepunktet. Tilsæt den kogende væske til risene lidt ad gangen, så risene er dækket hele tiden, og rør rundt undervejs, så risottoen ikke gror fast i bunden af gryden.

Kog risene i 15-18 min., så de er møre, men stadig med lidt bid. Det er vigtigt at krydre med salt under kogningen, så saltet koger ind i risen. Pil imens jomfruhummerne, så du har de rene haler, og fjern tarmen.

Snit den resterende fennikel helt fint, skyl den i koldt vand, og afdryp grundigt.

Vend den snittede fennikel med grofthakket kørvel, havesyre, lidt cidereddike, olivenolie, salt og peber.

Tag risene fra varmen, tilsæt resten af smørret, mascarpone og parmesan, så risottoen får en cremet og let flydende konsistens.

Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt eddike. Varm en pande op, og steg halerne ved høj varme i ca. 30 sek. på hver side, så de får en flot stegeskorpe og samtidig er saftige i midten. Tag halerne af panden, så de er klar til at anrette på risottoen.

Anret risottoen i dybe tallerkner. Kom jomfruhummerhaler og fennikelsalat på toppen, og spis risottoen med det samme. Det er vigtigt, at risottoen spises, mens den er nylavet, da risene ellers vil stå og suge væde til sig, og risottoen så vil blive udkogt, klæbrig og kedelig.

IMG_1894

 Tjek desuden Mikkels Insta @MKARSTAD og hans fine blog www.weyoutheyate.com

XX SOFIE

Fotos: Anders Schønnemann og healthjunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *