ELSK HJERTET 2015

Elsk hjertet er en kampagne som så dagens lys i 2007, kampagnen ønsker at sætte fokus på kvinder og hjertekarsygdomme. Mere end hver 4. dødsfald blandt kvinder skyldes hjertekarsygdom, som dermed er en af de hyppigste dødsårsager hos kvinder i Danmark. Bedre forebyggelse og behandling reducerer dødeligheden. Kun 30 procent af forskningen er baseret på kvinder. Det vil elsk hjertet gerne ændre. Elsk hjertet har indtil videre uddelt mere end 23 millioner kroner til forskning i kvinders hjerter. Vil du være med til at støtte forskningen kan du købe et lille fint hjertearmbånd, som forhandles hos Føtex og Matas, du kan se et af armbåndene på billederne nedenfor. Læs mere om elsk hjertet HER.

IMG_6587

Hjertesund mad forlænger livet, holder sygdom på afstand og får dig til at føle dig godt tilpas.
Disse kostråd hjælpe til at viser dig vejen:

Spis varieret og ikke for meget
Spis frugt og mange grønsager
Spis mere fisk
Spis fuldkorn
Spis mindre mættet fedt
Spis mindre salt
Spis mindre sukker
Spar på fedtet
Drik vand

(kilde: elskhjertet.dk)

Vær aktiv! Motion er rigtig godt for dit hjertes sundhed, da fysisk aktivitet styrker hjertet. Vælg noget sport du kan lide og gerne med et socialt element – så øges chancen for, at du er aktiv regelmæssigt hele livet. Jeg elsker at løbe og træne med gode veninder, træning må gerne (SKAL) være sjovt!

Foto: Abdellah Ihadian https://instagram.com/mr_babdellahn
Her løber jeg sammen med mine søde adidas-piger, det gør løbeturen 100 gange sjovere, når jeg løber med dem. Ind i mellem kan det være svært at komme ud af døre, men løber man med andre, er det ikke kun en selv man svigter, hvis man springer løbeturen over.

XX SOF

Foto: Healthjunkie og Abdellah Ihadian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *