FRISKE RULLER LAVET MED BLANCHERET SPIDSKÅL

Udskift rispapir med blancheret spidskål blade, det smager hammer godt og bidrag med en masse sundhed – en fordelagtig byttehandel på sundhedskontoen. Fyldet kan jo varieres. Denne opskrift er med en spicy oksefars som fyld.

DET HER SKAL DU BRUGE:
1 spidskål
400 g oksekød ( med en lav fedtprocent)
2 rødløg, hakket
3 gulerødder, revet
150 g brune champignoner
5 fed hvidløg
1 dl hele speltkerne, kogt med 2 dl vand og lidt salt indtil alt vandet er væk
1 bakke bønnespirer
2 håndfulde citrontimian
salt og peber

SAMSUNG CSC

Start med at lav fyldet. Svits først løg, herefter kød og tilsæt så gulerødder, champignoner, hvidløg, de kogte speltkerne og krydderurter. Smag til med salt og peber og lad det simre lidt. Pil så alle bladene af spidskåle, skær den hårde hvide stilk fra og vask. Dup 3-5 blade ad gangen i en gryde med kogende vand, lad dem ligge i vandet i 1-2 min og tag dem op og hurtigt i en stor skål med iskoldt vand. Når de er kølet af, skal de dryppe af på et viskestykke. Gentag det hele indtil alle blade er blancheret. Varm kødblandingen op. Nu kan du begynde at lave ruller. De store blade skære i to, og de mindre bruges som de er. Fordel kødet på midten af spidskålbladet og drys med lidt friske bønnespirer. Rul sider ind over og rul så fra den ene ende, man kan sagtens rolle dem stramt (på sammen måde som friske rispapirsruller). Server rullerne med det samme, mens de stadigvæk er lune.

Rullerne har en fantastisk farve, lækker smag og så er de piv sunde. Kun 70 kalorier per 100 gam og en masse sunde viatminer, mineraler og proteiner. Alt i alt et dejligt sundt aftensmåltid!

God dag.

XX SOF

Foto: Healthjunkie

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *