GOOD NEWS TIL KAFFEDRIKKERNE

NY SPÆNDENDE KAFFE-FORSKNING

Så er jeg hjemme igen efter en dejlig tur til Basel – smuk og hyggelig by må man sige! Jeg skulle lige opdateres lidt efter en uges “ferie”, så jeg har siddet og læst spændende artikler det meste af dagen – og så faldt jeg lige over dette spændende meta-studie, hvor de har gennemgået en række studier lavet på kaffe fra 2001 – 2011. Jeg tænkte, det var oplagt at have med midt i alle kaffemyterne. Hvis I vil læse studiet, er der fri adgang til det hele lige her. Studierne finder, at kaffe kan have en beskyttende effekt på hjertet og ligeledes på for højt blodtryk, som er en risikofaktor for hjertekar-sygdomme. Desuden skulle kaffe også reducere risikoen for type 2 diabetes. Dog viser studierne også at kaffe i ekstreme mængder (hvilket svarer til 10 kopper dagligt ifølge forskerene), kan have en negativ effekt og rent faktisk øge risikoen for hjertesygdomme. Så også her gælder min tilgang til sundhed – nemlig ALT MED MÅDE!!! Det er meget simpelt, men jeg tror virkelig, at man kan komme langt, hvis man lever efter denne tankegang, det prøver jeg i hvert fald selv. Og det skal jeg især huske, når jeg i aften skal fejre min dejlige veninde Stine – der vil helt sikkert være kager og andre fristelser – juhuu jeg glæder mig!

 

Så er det vist tid til en kop eftermiddagskaffe, jeg smutter en tur på Bang & Jensen :) Jeg håber, I har det dejligt alle sammen!?

xx Sofie

Billeder: starbucks.com 

1 kommentar

  • Karina Sofie siger:

    Hej Sofie!
    Jeg er ret begejstret for al din kafferesearch – og (naturligvis!) også for kaffe :-) Jeg har de sidste dage tænkt på, hvor instant kaffe befinder sig i kaffe-spektret. Kan det regnes på lige vilkår med “almindelig” kaffe i forhold til de myter, du har gennemgået? Altså jeg ved, at det er frysetørret kaffe, men that’s pretty much it… Ved du noget om det?
    Og; tak for en skøn blog!!

    Kh. Karina Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *