I går stod den på lørdagshygge med min dejlige veninde AK. Vi elsker begge to at lave lækker mad, men i går orkede vi simpelthen ikke at bruge tid på at stå i køkkenet – vi havde bare brug for at ligge og slænge på sofaen. Så det blev til en nem og hurtig middag, som tilbehør bagte vi græskar, skåret i både, det blev virkelig lækkert. De har en sød og dejlig smag – desuden indeholder græskar meget få kalorier pr 100 g (se energi beregning i skemaet nederst i indlægget). Græskar er et rigtig godt alternativ til pasta og kartofler, og kan med fordel indgå i en sund og varieret kost. Her kommer en meget simpelt opskrift på græskar.
DET HER SKAL DU BRUGE:
1 græskar
lidt olie
salt og peber
Vask græskaret og skær det ud i både. Fordel bådene på en bageplade og dryp lidt olie på, samt salt og peber. Bag græskarbådene i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min eller til de begynder at blive brune… MMmmmm de smager altså helt vildt godt og er perfekte til dette eftersårsvejr.
Billede: HealthJunkie
FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen
Er det ligegyldigt, hvilket græskar? Der er jo mange forskellige
Jeg brugte hokkaido, men andre kan også sagtens bruges
Det lyder jo næsten for godt til at være sandt – enormt sundt og enormt lækkert ! Nøj jeg glæder mig til mad-eventyr med græskar
haha – det lyder godt
De ser gode ud – er de sådan søde i det eller hvordan? Kan se I har fået det til noget æggekagelignende (?) men hvad tænker du, de ellers kan bruges til?
Vil så gerne spise noget mere græskar når sæsonen er for dem 😀
– Anne
Ja de er ret søde i smagen. De vil helt sikkert også være lækre til fisk!
Tillader mig lige at dele dette link, hvor der er et par opskrifter med hokkaido-græskar:
http://www.aeblegaarden-baksminde.dk/default.efact?pid=6342&mid=0&hid=4007&sub=4007&main=4007
Desuden smager græskarsuppe, lavet på hakkoido også sindssygt lækkert!
Normalt spiser jeg egentlig hokkaido, men måske jeg skulle prøve græskar næste gang
Det er hokkaido græskar jeg har brugt
Heej

Hvor har du købt sådan en fin tallerken?
Og kan du huske, hvad prisen var?
??
Hov sorry! Den er faktisk ikke mine, men min venindes, skal nok lige spørge hende!
tusind mange tak!
Royal Copenhagen – “Ole” hedder stellet
OG Jeg siger taK til Ann
Beklager jeg er så slow, glemmer at spørge min veninde hver gang!
Det kan godt være, at jeg spørger dumt, men skal skrællen ikke af græskaret? Eller skal den bare blive på? Kan den da godt spises?
Du kan sagtens beholde skrællen på
Men hvis du ikke bryder dig om det skræller du den bare…
xx Sofie
Kanon tip Sof! Jeg skal da fluks ned og have mig et græskar hos købmanden. Det bliver tilbehør til min aftensmad her til efteråret kan jeg mærke på det hele
x
Fedt Biger
Jeg skal prøve mig med samme ret i dag – eller en lignende i hvert fald. Mmh, glæder mig.. Elsker hokkaido
Lækkert
HVORFOR… har jeg ikke vidst det noget før??? Det smager jo HIMMELSK! Har netop lavet det her til aften og vi er SOLGT.. Bare træls at der kun er så kort sæson for græskar. Overvejer at købe nogle stykker og skære dem ud og fryse dem ned
Hahah
Fedt! God ide at fryse lidt ned.
Har lige lavet det herhjemme – overraskende lækkert! Mange mange tak for god, let, lækker opskrift
<3
Undskyld hvis jeg spørger dumt – men kan det virkelig passe med kun 22kcal/100g ?? det er jo næsten lige så lidt som agurk og i mit hovede kan det bare ikke passe når de er så søde og har samme konsistens som kartofler
Der er ingen spørgsmål der er dumme! Jeg synes selv det var lidt underligt – men jeg slog kalorieindholdet op to steder og begge steder står der 22 kcal per 100g. Så jeg går ud fra at det passer. XX Sofie