GREEN VITABOOST

Her til eftermiddag trængte jeg virkelig til noget sødt og lækkert, og jeg lavede derfor denne helt fantastiske GREEN VITABOOST. Jeg varierer tit mine VITABOOSTS, men jeg synes helt klart, at denne havde fortjent en plads på bloggen. Jeg elsker den grønne farve og den friske smag. Den er sprængtfyldt med en masse vitaminer og mineraler, og indeholder desuden meget få kalorier (se energiberegninger).

Det her skal du bruge:

1 kiwi
1 lime
1/2 grønt æble
1/2 pære
1/3 agurk
1 håndfuld mynteblade
1/2 dl æblejuice uden tilsat sukker


Ingredienser


Skær alt frugt og grønt i mindre stykker (men behold den vitaminfyldte skræl på, se tidligere indlæg her), pres hele limen og riv bladene af mynten. Det hele hældes sammen med æblejuicen og herefter blendes det godt sammen.


Hæld den smukke GREEN VITABOOST op i et glas med is og pynt med agurk og mynteblade. Mmmm, den er så lækker og faven passer perfekt til påske!


Energiberegning

ENJOY ?

xx Sofie

13 kommentarer

 • Kasper siger:

  Hej Sofie

  Din drik indeholder flere kalorier end en Coca Cola. Desuden mætter kalorierne i den stort set ikke, da hovedparten kommer fra fruktose. Synes den er mere ovre i slikafdelingen. Er ihvertfald meget fedende – men det er de fleste juice jo også på den anden side

  • HealthJunkie HealthJunkie siger:

   Kære Kasper,
   Tak for din comment.
   Jeg synes, det er forkert at sammenligne en smoothie med Coca Cola! Der findes mange sunde fødevarer, som indeholder flere kalorier en Coca Cola, men det gør dem altså ikke usunde! Problemet med Coca Cola, som er dit eksempel, er at det er tomme kalorier, det vil sige de indeholder ingen vitaminer! Det samme vil jeg sige til din næste kommentar, at min smoothie er ovre i slikafdelingen, igen er slik tomme kalorier, din krop har altså ikke gavn af dem.
   Min GREEN VITABOOST var tænkt som et alternativ til slik eller andet usundt, og jeg mener stadigvæk, at den har et lavt kalorieindhold. Jeg drak den som et mellemmåltid imellem min frokost og aftensmad. Den mætter selvfølgelig ikke på samme måde som et rigtigt måltid, men den fungere fint som et sundt mellemmåltid. Desuden er det en rigtig god måde at få tiltrækkeligt frugt og grønt på.
   Grunden til at jeg laver energiberegningerne på alle mine opskrifter, er netop for at læserene kan se præcis hvad mine opskrifter indeholder – så må den være op til den enkelte at vurdere om der er ”plads” til det i kalorieregnskabet (hvis man da har sådan et).
   Hvad mener du med at den er meget fedende?
   Jeg håber, du vil prøve den, selvom den indeholder lidt over 20 kJ/100 g mere end Coca Cola 😉
   xx Sofie

 • Marie siger:

  Hold fast, hvor ser det mega lækkert ud! Det er nu jeg fortryder, at jeg ikke har en blender, for jeg er så klar på sådan en lækker smoothie! Mh! :)

  Knus fra Marie
  http://www.nemesisbabe.dk

 • Birgitte siger:

  Gud en lækker opskrift! Har lige lavet den her til aften. Dejligt efter en omgang træning. :-) Og hey – selvom der er kalorier i kan man da ikke sammenligne det med coca cola som absolut ikke indeholder noget som kroppen kan bruge til noget fornuftigt…

 • Ida siger:

  Hej,
  Jeg er lidt nysgerrig, du skriver, at man skal gemme de sunde skræller, men ikke bruge dem i smoothien. Har du et forslag til, hvordan man så kan bruge skrællerne??

  • HealthJunkie HealthJunkie siger:

   Kære Ida,
   Jeg skriver at du skal beholde skrællerne på frugten, så de sunde vitaminer kommer med i smoothien :)
   xx Sofie

 • Louise siger:

  Hej Sofie,

  Du ska lige ha et skulderklap herfra! Mmmm har lige lavet smoothie’en og den var sååå skøn og frisk! Meget inspirerede blog! Mer af det!!! (;

  Knus Louise Carl

  • HealthJunkie HealthJunkie siger:

   Kære Louise,

   1000 tak! Det er dejligt at høre :) Det gør den lille HealthJunkie varm om hjertet!

   Stort knus til dig

   xx Sofie

 • Victoria siger:

  Hvis nu man ikke har en blender, er der så andre måder man kan lave den på?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *