GROVE MINI ASPARGESTÆRTER

IMG_2757

I weekenden besøgte jeg mine forældre i mit barndomshjem i Ry for sidste gang, de har solgt huset og flytter nu tættere på mig og min bror, så skønt, men også lidt sørgmodigt. Jeg har rigtig mange gode minder fra min barndom i Ry. Til gengæld får jeg dem meget tættere på, hvilket opvejer gange 1000! Min søde mor serverede som altid overdådig mad morgen, middag og aften. Jeg var især ret vild med disse lækre grove mini tærter, som I nu får opskriften på. Opskriften svarer ca. til 6-10 små forme, afhængig af størrelsen på formene.

DET HER SKAL DU BRUGE:
Bund:
150 g grahamsmel
100 g hvedemel
75 g smør
4 spsk yoghurt naturel
1 æg
knivspids salt

Fyld:
1 rødløg
1 bundt asparges
6 æg
4-5 spsk mælk
2 spsk revet parmesan
salt og peber

Olie:
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
skræl fra 1 revet citron

Pynt:
lidt frisk persille
lidt frisk basilikum
lidt revet parmesan

IMG_2738

Start med at blande alle ingredienserne til bundene. Ælt det godt sammen og stil så massen på køl en times tid. Imens kan fyldet gøres klar og ovnen varmes op til 190 grader varmluft. Snit løg og skær asparges i mindre stykker. Bland æg, mælk, parmesan, salt og peber sammen i en skål. Bland olivenolie, hvidløg of revet citronskal i en ny skål.

Når dejen har kølet en times tid, tages den ud af køleren og rulles ud på bordet (drysset med en smule mel). Dejen skal ca. være 1/2 cm tyk. Herefter kan den trykkes ud og fordeles i de små forme. Smør dejen med olien og fordel så asparges og rødløg på, hæld til sidst æggemassen over og bag dem i ovnen i ca. 20 min eller til de er gyldne. Tag de færdige minitærter ud af ovnen og drys med revet parmesan, persille og basilikum og server dem med det sammen. Mums de er såååå lækre.

Bon appétit!

XX SOFIE

Foto: Healthjunkie

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *