HEALTHJUNKIE X KIDSAID ACROSS AMERICA

IMG_3030

Det hele startede i et sommerhus i Hornbæk tilbage i december måned. Vi sad der tre veninder og begyndte at tale om hvad vi skulle i sommeren 2015 – Roskilde festival, Musik i lejet, Ibiza eller hvad skulle vi finde på. Min gode veninde Emma fortalte om et spændende projekt hun skulle stå for ifm. hendes arbejde for organisationen KidsAid. Min veninde AK og jeg var klar på projektet med det samme. Nu er der gået et halvt års tid og om præcis to måneder sætter jeg mig op på min racercykel i USA og starter etape 7 af cykelløbet KidsAid Across America. Et cykelløb tværs over USA. I løbet af 6 dage skal jeg og resten af holdet cykle intet mindre end 891 km. Vi starter ved Niagara Falls, New York til Portsmouth, New Hampshire.

KidsAid Across America er et cykelløb tværs over USA for børnenes skyld. Hele løbet er 5789 km tværs over USA, fra vest til øst. I spidsen for turen står Thomas Sørensen (målmand i Stoke City FC og tidligere landsholdsspiller). Det er et velgørenhedscykelløb som samler penge ind til syge og hospitalsindlagte børn i Danmark. Cykelløbet er delt op i 7 etaper, hvor forskellige personer deltager i de forskellige etaper. Thomas Sørensen og hans familie er dog med på hele strækningen. Læs mere om løbet HER.

Grunden til at jeg har tilmeldt mig cykelløbet er selvfølgelig først og fremmest, at det støtter en god sag! Jeg har altid været meget glad for børn, og siden jeg var helt lille passet børn så ofte, som jeg har fået mulighed for det. Det gør ondt i mit hjerte, når jeg ser små børn som er hospitalsindlagte eller syge.
Derudover elsker jeg nye udfordringer og har længe gerne ville prøve cykling af. Så da jeg i december blev spurgt om jeg ville cykle med i et cykelløb i USA, tænkte jeg, at det var en oplagt mulighed for at komme i gang. Min veninde og (faste) partner in crime, var heldigvis med på ideen og uden hende, ville jeg aldrig blive klar eller gennemføre løbet.
Derudover er det en mulighed for at udvide mit netværk. Jeg har længe ledt efter et projekt som HEALTHJUNKIE kunne være en del af, og jeg synes, at netop dette projekt giver super god mening, da det støtter en god sag samtidig med, at det er en fysisk udfordring.

Jeg er ret vild med, at jeg kan gøre noget godt for mig selv samtidig med, at jeg gør noget godt for andre.

AK og jeg har siden december spinnet hver tirsdag og torsdag morgen 6.30, udover vores normale træning. Nu har vi fået vores racercykler i hus og den udendørs træning starter for alvor. Vi skal have en masse kilometer i benene og vænne vores krop til at sidde de mange timer på en cykel. Det skal nok blive et par hårde måneder og ikke mindst hårde 6 dage i USA. Jeg kommer til at skrive en masse om træningen op til cykelløbet og ernæring ifm. hård cykeltræning og selvfølgelig en dagbog fra USA – jeg håber I synes det er sjovt at følge med og at det kan inspirerer.

Jeg håber at jeg og www.healthjunkie.dk kan være med til at samle en masse penge ind til KidsAid, så hvis der er nogen der har lyst til at sponsorere eller donere penge til et godt formål, må I meget gerne skrive til: sofie@healthjunkie.dk

Jeg glæder mig til at få en oplevelse jeg aldrig vil glemme, muligheden for at se USA på ryggen af en cykel og blive en del af et fællesskab der kæmper for at forbedre forholdene for børn og deres familie både på og udenfor hospitalerne.

Webike har hjulpet mig en finde den rette cykel til mig, og den kører som en drøm. Jeg ser frem til en masse kilometer og oplevelser på den.

XX SOFIE

Foto: Anne-Kathrine Holstein

5 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *