HJEMMELAVEDE SKUMFIDUSER

Så er der lige en lille hilsen fra de franske alper, samt en lækker opskrift på hjemmelavede skumfiduser. Vi er netop kommet hjem fra en fantastisk dag på pisterne. Her er faldet en masse lækker ny sne, så vi nyder det big time. Skiferie er uden tvivl min yndlings ferieform (det ved I sikkert allerede), jeg elsker den friske alpeluft og det at man er fysisk aktiv hele dagen… Nu står den på rødvin og et varmt karbad.

Jeg tænkte, at jeg lige ville dele min opskrift på fine hvide hjemmelavede skumfiduser, da jeg synes, de er så fine at servere til nytår – så her kommer opskriften, hvis I skulle have lyst til at kaste jer ud i snehvide skumfiduser.

DET HER SKAL DU BRUGE:
3 dl vand
600 g sukker
2 vaniljestænger, kornene
15 blade husblas
lidt flormelis til at drysse med

SAMSUNG CSC

Start med at bring sukker, vand og vanilje i kog. Det skal koge i 20 min.

Udblød husblassen i en skål med koldt vand – lad det stå imens sukkermassen koger. Hæld den varme masse op i en skål, og tilsæt husblassen, men vrid den godt for vand inden det tilsættes. Rør rundt imens husblassen tilsættes, og kom kun 1 til 2 blade i ad gangen. Lad det derefter stå i 10 min og køle. Imens kan du dække en bradepande med flormelis – brug en si til at fordele flormelissen. Pisk herefter sukkermassen, enten på en køkkenmaskine eller med en elpisker. Det skal piskes rigtig længe. Massen skal blive HELT stiv og sej – pisk hellere lidt for længe, hvis du er i tvivl. Når massen er virkelig sej hælder du det i bradepanden og trækker det ud med en dejskraber. Drys herefter med flormelis.

SAMSUNG CSC  SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC  SAMSUNG CSC

Lad den stå og køle et par timer. Nu kan du skære eller klippe skumfiduser, lige som du ønsker dem. Vend dem i flormelis. Nu er de klar til at blive serveret. De kan sagtens holde sig et par dage i en dåse eller lign.

TIP: De kan varieres i både smag og farve. Tilsæt eksempelvis lakrids eller pebermynteessens eller frugtfarve for at få skumfiduser i forskellige festlige farver.

Jeg håber, I alle sammen får en fantastisk aften og kommer godt ind i det nye år i morgen.

Mange hilsner fra Val Thorens
IMG_7899

Foto: Healthjunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *