HJEMMELAVET ENERGIBARER

Jeg har tidligere beskrevet min frustration over kvaliteten af energibarer, læs mere om det HER. Jeg er ikke fan af de meget syntetiske og kemiske produkter, som findes på markedet. Derfor har jeg haft mange Nutella-madder med på mine cykelture. I sidste uge besluttede jeg mig for, at lave mine egne energibarer, dem kan I nu finde opskriften på her. De smager såååå godt! Derudover har jeg fundet en bar, som består af 94,7% frugt og uden tilsat sukker, læs mere om den til sidst i indlægget.

DET HER SKAL DU BRUGE:
35 g speltflager
110 g grovvalsede havregryn
60 g mandler, hakket groft
30 g kokosmel
60 g hirseflager
30 g solsikkekerner
75 g rosiner

Sirup:
3 spsk dulce de leche (kogt kondenseret mælk)
1/2 dl lys sirup
0,75 dl agave sirup
1 tsk ren vanilje
1/2 tsk salt

IMG_5085
IMG_5035
Bland først alle de tørre ingredienser godt sammen. Herefter opvarmes sirup, dulce de leche, vanilje og salt  i en gryde, massen skal ikke koge, tag den af lige før. Rør i massen imens den opvarmes. Rør den varme blanding i den tørre, indtil massen er ensartet.

Beklæd et lille ovnfast fad med bagepapir og fordel så massen heri. Bag den nederst i ovnen ved 180 grade i ca. 20 min. Lad den køle en smule og skær så ønskede barer ud. Placer dem med “hovedet” på en bageplade. Bag dem yderligere i 15 min ved 150 grader.

Baren indeholder den perfekte kombination af de forskellige næringsstoffer og er desuden en god kilde til energi på de lange cykelture, og så mætter baren supergodt.

Skærmbillede 2015-08-04 kl. 10.44.02
Hvis du ikke har mod på at bage dine egne energibarer, har jeg fundet dem her i Føtex. De er fra Castus og hedder Sport. De smager supergodt og er altså ikke tilsat alt mulig kunstigt. Der findes 3 varianter, men denne med granatæble og hindbær er min favorit. De indeholder som sagt 94,7% frugt. Pt. kan de købes i Føtex for 12 kr.

IMG_4965

Så er der lidt energibarer at vælge imellem :)

God dag.

XX SOF
(Foto: Healthjunkie)

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *