HJEMMELAVET TRÆSTAMMER À LA EMILY OG SOFIE

træstammesof10

I sidste weekend havde jeg fornøjelsen af at tulle i køkkenet det meste af lørdagen i det skønneste selskab. Emily og Penny (Emily’s søde frække lille hund) tjekkede nemlig ind med højt humør sidst på formiddagen. Emily og jeg har i løbet af det sidste stykke tid været rundt i København og prøvesmagt træstammer fra diverse bagerier for at finde frem til den bedste. Vi har fundet mange gode, men til sidst besluttede vi os for, at forsøge med vores helt egen træstamme, på den måde kunne vi få en træstamme lige efter vores smag (som heldigvis er ret ens, når det kommer til disse lækre kager). Så derfor havde vi sat en hel dag af til af lave træstammer og hygge i køkkenet. Det var en dejlig dag fyldt med tøsesludder og sukkeroverload. Jeg er meget meget tilfreds med vores resultat og må indrømme, at det er de bedste træstammer jeg nogensinde har smagt (og jeg er jo 100% objektiv) og Emily er helt enig med mig. Anyways her kommer opskriften, så kan I jo selv afprøve, om I er enige.

træstammesof14

DET HER SKAL DU BRUGE:

Trøffelfyld:
500 g ”gammel” kage, vi brugte denne
100 g marcipan, revet
125 g mørk chokolade, smeltet
2 spsk ren kakaopulver
1,5 spsk hindbærmarmelade
3 spsk god rom (er det til børn eller folk som ikke kan lide smagen af alkohol kan rom erstattes med romessens)

Smørcreme:
75 g smør, stuetemperatur
125 g flormelis
2 spsk varmt vand
1 tsk ren vanilje

Marcipanovertræk:
200 g marcipan
90 g flormelis
30 g glukosesirup

100 g chokolade til pynt, smeltet

  • Blend den ”gamle” kage til en ensartet masse.
  • Rør så den smeltede chokolade, marcipan, marmelade, kakao og rom sammen til en lækker cremet trøffelmasse. Stil den på køl.
  • Pisk smørcremen imens. Alle ingredienserne piskes til en tyk cremet masse og stilles ligeledes på køl.
  • Bland så marcipan-overtræk-massen. Ælt alle ingredienser sammen med hænderne. Del massen i fire og pak dem i film og så på køl.
  • Når trøffelmassen er afkølet tages den ud af køleren og deles i fire. Rul hver del i en lang pølse (ca. 2-3 cm i diameter). Stil dem igen på køl.
  • Tag et af marcipanstykkerne ud og rul med kagerulle marcipanen ud på et bord drysset med lidt flormelis. Rul marcipanen til et rektangel som svarer til længden af dine trøffelpølser.
  • Tag en trøffelpølse ud af køleren. Smør først et tyndt lag smørcreme på, smør så igen et mere dækkende lag, så der ikke fremkommer brune steder på trøffelpølsen (på den måde undgår man, at man kan se det brune igennem marcipanen på den færdige træstamme).
  • Herefter lægges pølsen på marcipanen, som forsigtigt lukkes herom. Tilbage på køl. Gentages med de sidste tre.
  • Nu kan du tage alle træstammerne ud og de kan skæres i ønskede størrelser og hver ende dyppes i den smeltede chokolade.
  • Herefter skal træstammerne køles af endnu en gang før de kan serveres og nydes med en lækker kop kaffe.

træstammesof1
Kagerester klar til at blendes

træstammesof2
Og så skal der æltes sammen

træstammesof3
Det er seriøst den lækreste trøffelmasse

træstammesof4
Så er den klar til en tur i køleren
træstammesof6
Der smøres – i min verden er smørcremen hele hemmeligheden bag en god træstamme!

træstammesof8
Nu skæres træstammerne i ønskede størrelser

træstammesof9
Og så dyppes de i den smeltede chokolade

træstammesof10
Et voilà – smukke træstammer klar til servering

træstammesof12   træstammesof17

træstammesof18

Det siger jo lidt sig selv at sådan en fætter her, er lidt er af en kaloriebombe, derfor skal den (ligesom alt andet) nydes med måde. Jeg elsker træstammer og jeg prioriterer, at der skal være plads til en i ny og næ, derfor lever jeg sundt størstedelen af tide, løber og træner – på den måde kan jeg sagtens nyde en hjemmelavet træstamme à la Emily og Sofie med god samvittighed.

XX SOFIE

Foto: Emily Salomon

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

1 kommentar

  • Hold nu op hvor ser de lækre ud! Når der er lagt så meget kærlighed og hygge i sådan en kreation, så bidrager den også kun med nydelse og ikke dårlig samvittighed på sundhedskontoen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *