HVEDEMEL ER TOMME KALORIER!?!?

Flere af jer har skrevet mails, hvor I enten spørger eller konkluderer, at man skal holde sig fra produkter med hvedemel, da det er tomme kalorier. Derfor kommer jeg lige med en forklaring/svar til alle, som måtte være i tvivl. Det er IKKE alt hvedemel, som er tomme kalorier, det kommer an på hvilken variant du vælger. Hvis man vælger den raffineret udgave af mel, er kornets klid og kim ikke en del af produktet, de er simpelthen sigtet fra, og det er netop i disse dele af kornet alle vitaminer, mineraler, fibre og sunde fedtsyrer sidder. Hvis du derimod vælger fuldkornsmel, hvor hele kornet er med, får du en masse vitaminer, mineraler, kostfibre og sunde fedtsyrer – derfor er fuldkornshvedemel, rugmel, speltmel osv. altså ikke tomme kalorier. Så hvis du går efter fuldkornsversionerne, er der massere af sundhed i kalorierne – bum!

Prøv eventuelt mine grovstykker, med massere af sundhed :)

xx Sofie

Billeder: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen 

6 kommentarer

  • Heidi kokborg siger:

    De grovstykker ser virkelig lækre ud – de ville være perfekte til madpakken! :)

  • Iben siger:

    Hej.

    Først og fremmest vil jeg sige tak for en super inspirerende blog, er fast læser (flere gange om dagen, kan blive ved med, at finde noget nyt ;)).
    Jeg har i dag købt bogen verdens bedste slankekur vol 2.0 – og eftersom du tidligere har skrev, at du har hjulpet med den, håber jeg, at du kan hjælpe mig med mit problem. Jeg kan hverken lide skyr eller hytteost – Har du nogle gode alternativer jeg kan erstatte det med i opskrifterne?

    Mange hilsner Iben.

  • Birgitte siger:

    BUM! Tak for brugbar info :)

  • AJ siger:

    Hvis man har en opskrift på boller fx, hvor der bruges hvedemel – kan man så sagtens bare skifte det ud med fx fuldkornshvedemel, gramhamsmel eller lignende uden at det har betydning for resultatet? :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *