I MIN VERDEN FINDES DER KUN ÉN SLAGS FASTELAVNSBOLLE

IMG_9145

Okay der er ikke meget sundhed i dette indlæg, udover den mentale sundhed. I kender jo min tilgang til sundhed, ALT MED MÅDE. Når jeg skal nyde en fastelavnsbolle, skal det altså ikke være en sund variant, så vil jeg hellere undvære. Jeg lever sundt og varieret størstedelen af tiden og træner mange gange om ugen, derfor SKAL der altså være plads til en vaske ægte fastelavnsbolle i ny og næ. Jeg er stødt på en del forskellige varianter af fastelavnsboller, men i min verdens findes der altså kun en fastelavnsbolle. En sød bolle lavet på en gærdej fyldt med en hjemmelavet creme og pyntet med glasur, THAT’S IT!!! Jeg kan ikke lide dem på wienerbrødsdej og fyldt med flødeskum, men det er jo en smagssag. Opskriften her er min mors og en jeg kan huske den fra jeg var barn, de er seriøst gode. Det er så trist, at det kun er fastelavn en gang om året…

DET HER SKAL DU BRUGE:

Dejen:
25 gær
1 1/4 dl sødmælk, opvarmet til lun/håndvarm
1 æg
1 tsk salt
50 g sukker
175 g smør (stuetemperatur)
350 g hvedemel
2 tsk kardemomme

Creme:
3,5 dl sødmælk,
1 vaniljestang, kornene
4 æggeblommer
30 g sukker
1,5 tsk maizenamel

Glasur:
Flormelis
Vand
(evt. kakao pulver eller frugtfarve)

Pynt:
Frysetørret hindbær
Kokosflager
Krymmel
eller hvad I nu har lyst til at pynte med…

IMG_9145

Start med at opløse gæren i den lunkne mælk. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme og ælt så smørret i dejen. Tilsæt lidt mel ad gangen og ælt det hele godt sammen. Dejen skal blive fin og lind. Jeg rører dejen på min køkkenmaskine (Teddy), det er så dejlig nemt, men man kan sagtens klare sig uden, det er bare vigtigt, at dejen bliver ensartet. Drys dejen med en smule mel på toppen og stil den et lunt sted, hvor den kan hæve. Imens kan du lave cremen. Bring mælken i kog. Rør æggeblommerne sammen med sukker, vanilje og maizenamel i en skål. Hæld den kogende mælk over og rør det hele sammen. Hæld massen tilbage i gryden og varm massen op under konstant omrøring. Rør indtil cremen er blevet tyk. Nu skal cremen køle af, men rør gerne i den ind i mellem. Når dejen er hævet op til ca. dobbelt størrelse, slås dejen sammen og deles i ca. 14 stykker. Flad hver stykke ud og fyld en stor tsk creme i midten og fold bollen sammen. Det er vigtigt at få lukket bollen tæt sammen, så cremen ikke kan løbe ud. Placer den med lukningen ned af på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader i ca. 15 min, eller til de er lysebrune. Lad dem køle af før du pynter med glasur og drys efter eget ønske.

IMG_9117               IMG_9116

Så er familieopskriften videregivet – glædelig fastelav alle sammen.

XX SOFIE

Foto: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *