Kærnemælkskoldskål med hjemmelavede kammerjunker og guf

Mandag morgen stod jeg meget tidligt op (kl 04.00 for at være helt præcis) jeg skulle i Go’morgen DK og lave koldskål. To versioner; en “sund” og en “syndig”. Her får I først opskriften på den “syndige”- en traditionel kærnemælkskoldskål med hjemmelavede kammerjunker og guf.

DET HER SKAL DU BRUGE:

Kærnemælkskoldskål
4 æggeblommer
100 g rørsukker
1 vaniljestang
0.5 l kærnemælk
0.5 l tykmælk
Lidt citronskal (fra øko citron)

Kammerjunker
280 g mel
125 g smør
120 g rørsukker
1 æg
1 tsk bagepulver
1 vaniljestang
1 tsk kardemomme
Lidt citronskal (fra øko citron)
Lidt mælk

Guf
50 g pasteuriserede æggehvider
150 g sukker
0.5 dl vand

IMG_4043

Kærnemælkskoldskål:
Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn, til massen er tyk og cremet.
Vend resten af ingredienserne i.
Lad koldskålen trække i køleskabet (ca. 1 time), for at få smagen fra vaniljen og citronen til at trænge ud i koldskålen.

Kammerjunker:
Bland mel, bagepulver, rørsukker, kardemomme, citronskal og vanilje sammen.
Ælt smørret sammen med de tørre ingredienser.
Tilsæt tilsidst ægget og lidt mælk, hvis nødvendigt.
Stil dejen på køl i (ca. 1 time)
Del dejen i mindre stykker og rul tynde pølser ud på et meldrysset bord.
Skær stykker af ca. 1 cm og rul små kugler (alt afhægning af den størrelse du ønsker dine kammerjunker)
Bag ved 185 grader i 10-15 minutter.
Afkøl på en rist.

Guf:
Kog sukker og vand i en gryde indtil sukkeret er opløst og det er blevet lidt tykt.
Pisk æggehviderne stive.
Pisk videre imens sukkermassen langsomt hældes i.
Pisk i 10 min indtil guffen er glat og blank.

Energiberegning båder per 100 gram og per portion:
Koldskål.pr.100.gkolskål per portion

 

XX SOFIE

Billede: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

7 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *