KOLDSKÅL ER IKKE NØDVENDIGVIS EN KALORIERBOMBE

Få opskriften på min sunde version af koldskål lige her.

Der har ikke været meget sommer over det de sidste par dage, men i dag er vejret faktisk okay koldskålvejr. Desværre er det ikke alle versioner der er lige sunde ? tværtimod. Derfor kommer  her en nem, lækker og sund opskrift på koldskål ?  man skal jo ikke snydes, bare fordi men gerne vil leve sundt ;)

IMG_7810

DET HER SKAL DU BRUGE:
1/5 l tykmælk
1/5 l kærnemælk
2 spsk sukker
1 vaniljestang, kornene herfra
lidt friskpresset citron

Pynt
200 g friske bær

Det er som sagt en utrolig simpel opskrift. Pisk alle ingredienser godt og grundigt sammen med en elpisker og smag til med sukker og citron, det er lidt forskelligt, hvor sur/sød man fortrækker sin koldskål. Jeg elsker denne version, da den ikke er så tung som udgaven med æggeblommer, den er meget let og luftig (som i måske kan fornemme på billedet), hvilket jeg synes er utrolig lækkert. I stedet for kammerjunker topper jeg koldskålen med friske danske hindbær, som har sæson netop nu. Hvis du i stedet topper med kammerjunker, får du over dobbelt så mange kalorier pr 100 g. Selvom dette er en sund version af koldskål gælder det som altid ? ALT MED MÅDE.

IMG_3611

I skemaet kan I se energiberegningen for koldskålen toppet med hindbær. Hvis I i stedet bruger kammerjunker, skal I ca. gange kalorieindholdet med 2.

koldskål

XX SOFIE

Billede: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

6 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *