I mandags da jeg havde besøg af pigerne, bagte jeg også et gulerodsbrød. Jeg havde lidt problemer med at få det gennembagt, men det har jeg justeret nu. Det er meget simpelt og smager fantastisk. Derudover indeholder det en masse sunde fibre og fedtsyrer. Jeg laver altid dejen dagen før, så kan det stå og koldhæve i køleren natten over, hvilket betyder væsenligt mindre gær, og så skal det bare bages lige inden gæsterne kommer – dejlig nemt.
DET HER SKAL DU BRUGE:
1/2 pakke gær
1 spsk sukker
2 dl skyr eller yoghurt naturel
8 dl vand
2-3 gulerødder, revet
2 dl solsikkekerne
2 dl speltflager eller grovvalset havregryn
1 dl hørfrø
400 grahamsmel
400 fuldkornshvedemel
1 tsk salt
Opløs gæren i sukker. Herefter tilsættes skyr og vand og så ellers resten af ingredienserne. Dejen må gerne være meget våd, hvis den bliver for tyk hælder man blot lidt ekstra vand i, det er vigtigt at den er våd da kerne og frø suger meget vand. Herefter skal dejen blot dækkes over og i køleren ind til næste dag. Næste dag former man brødet som man vil, enten lange brød eller boller. Så pynter man med speltflager og hørfrø og bager det i en forvarmet ovn på 175 grader i 20-30 min (indtil skårpen er sprød og lysebrun). Og så er brødet klar til at blive spist, very easy
I morgen får jeg besøg af de tre andre Junkies, Birgitte, Cecilie og Laura – glæder mig så meget, har netop handlet ind til gulerodsbrødet så de kan få det i morgen, de skal selvfølgelig også have min yngling sommerkage som var på bloggen den anden dag
God søndag peeps!
xx Sofie
HVOR LÆKKERT! Can’t wait… håber du har bagt for meget så jeg kan få en lille doggy bag med hjem igen 😉
Haha
Jeg tror bestemt der er nok til en lille doggy bag – og ellers er opskriften jo lige her!
Juhuuuu for KAGE (og hjemmebagt brød)
Glæder mig Sof (med a capital G)!!
osse mig
Er helt vild med din blog!
Er dog lidt nysgerrig.. Hvordan kan man få mere protien og kostfiber ind i disse boller? og kan man undgå gær på en eller anden måse?
Det er dejligt at høre!
Du kan prøve at bruge chiafrø i dejen.
Det er svært helt at undgå gær, men du kan sagtens prøve med lidt mindre og så bare lade dejen hæve lidt længere.
xx Sofie
Den ser vildt lækker ud den opskrift – må prøves!
For at få mere protein kunne man måske tilsætte et æg eller to.
Er næringsværdien den samme for grovvalset havregryn som for havregryn, ved du det?
Hov, jeg mener for havregryn som for speltflager?
Hvad er de næringsmæssige fordele og ulemper mon?
Ja det er en god ide
Der er ikke den store forskel.
Hej 😀
Jeg prøvede at lave dit lækre brød, men kunne simpelthen ikke få det bagt ordenligt færdigt i midten.
Har du haft problemer med det?
Hej 😀
Jeg prøvede at lave dit lækre brød, men kunne simpelthen ikke få det bagt ordenligt færdigt i midten.
Har du haft problemer med det?
Hej Mia,
Øv, nogle gange hjælper det at bage det ved lidt lavere varme og så i lidt længere tid…
God dag
Tak for det gode tip til gulerodsbrødet/bollerne – Hvor mange boller bliver der til, hvis man følger denne opskrift?