LÆKRE GROVBOLLER MED BLÅBÆR

Grovboller kan jo varieres på utallige måder. Jeg elsker at eksperimentere med forskellige ingredienser. Min grundopskrift på grovboller var på bloggen i sidste uge (og kan findes her), basisopskriften er altså den samme, her har jeg blot tilføjet blåbær til opskriften. Det giver bollerne en fantastisk farve og smag.

DET HER SKAL DU BRUGE:
25 g gær
5 dl lunkent vand
2 dl yoghurt naturel
2 dl hele speltkerner (kogt i 15 min i 4 dl vand)
2 dl knækkede rugkerner (kogt i 2 min i 2 dl vand)
120 g grahamsmel
100 g rugmel
150 g grovvalsede havregryn
30 g solsikkekerner
30 g sesamfrø
100 g hvedemel
1,5 tsk salt
300 g frosne blåbær (blancheret  i kogende vand før brug)

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC   SAMSUNG CSC

Start med at kog speltkerner og rugkerner, så de kan nå at køle af før de tilsættes dejen. Opløs gæren i det lunkne vand og tilføj så resten af ingredienserne, på nær blåbær. Ælt det hele godt sammen og rør til sidst blåbærrene i. Lad dejen stå og hæve i en time, form så boller i passende størrelse, pynt med havregryn og bag så bollerne i en ovn på 200 grader (med en bradepande i bunden af ovnen med vand). Bag dem i 20-30 min, eller til de har taget farve.

Denne opskrift indeholder en smule færre kalorier end de almindelig grovboller, find energiberegning i skemaet.

Skærmbillede 2013-08-11 kl. 11.08.58

 

XX SOFIE

Billede: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

 

20 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *