LÆKRE KARRYSILD

IMG_6988

Noget af det allerbedste ved julen er alt den lækre mad, jeg elsker især vores tradition med en masse fisk på julebordet. En af klassikkerne og også min favorit er karrysild. Sild er en genial kilde til de sunde fedtstoffer omega 3 og D vitamin, som mange af os dansker får for lidt af, og alt muligt andet sundt og godt. Mange danskere spiser desuden alt for lidt fisk, jeg tænkte derfor, at jeg lige ville dele min opskrift på karrysild og opfordre til at vælge fisken på julebuffeten. Min opskrift er selvfølgelig super nem, og med den undgår man diverse e-numre osv. som er tilsat de færdige versioner – i min opskrift er der kun tilsat gode ting 😉

DET HER SKAL DU BRUGE:
300 g marineret sild (neutral)
2,5 dl skyr
2,5 dl cremefraiche 9%
3 pigeon æbler
1/2 rødløg
lidt purløg
2 spsk karry
salt og peber

IMG_6988 IMG_6994

Start med at rør skyr og cremefraiche sammen. Tilsæt så fint hakket æbler, rødløg og purløg og rør det godt sammen. Smag til med karry, salt og peber. Hæld væden fra de marinerede sild og dup dem i køkkenrulle. Skær dem i ønskede stykkede, jeg foretrækker dem forholdsvis små, men det er jo en smagssag. Rør dem i dressingen og lad dem stå og trække, gerne 2-5 timer eller natten over. Server dem på et lækkert stykke rugbrød med æg til – såååå lækkert!

God decemberweekend inden længe…

Julehilsner S

Foto: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

2 kommentarer

  • Lærke siger:

    Lækkert! Gemmer du lidt til dine julegæster? :)

  • Nadia WH siger:

    Tak for opskriften :-)
    Den eneste sild, som jeg kan lide, er netop karrysild.
    Laver den også altid med æbler og rødløg. Har dog aldrig prøvet med pigeonæbler og ej heller purløg, så den må prøves.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *