Man bliver tyk af at spise æg!?!

Myte #1 om æg

Hvis du indtager mere energi, end du bruger (forbrænder), vil det lagre sig som fedt, og man vil blive tyk, det gælder uanset, hvilken type fødevare der er tale om. Hvis du spiser et til to æg om dagen kombineret med en sund og varieret kost, feder æg bestemt ikke, det vil blot være et sundt supplement. Æg har et højt indhold af fedt, men det er det sunde og essentielle fedt, og der er derfor ingen grund til at prøve at undgå det, tværtimod!


Øko æg

MYTE #1 = FALSK

Så er der gang i myterne om æg! Jeg har allerede en del myter, som ligger, og venter på at blive be- eller afkræftet… Men hvad med Jer? Kender I nogle myter om æg?

Ha’ en dejlig mandag!

Love Sofie

6 kommentarer

 • Rikke siger:

  Myte 1.2 om æg må være at der er så meget kolesterol i æggeblommer, at man kun må spise 1 helt æg om ugen (!!!)….. (selv spiser jeg ikke blommen fordi det ikke smager godt, og fordi al proteinen sidder i hviderne.. det andet er bare fyld (bortset fra nogle enkelte mineraler))

  Kom med flere myter – det er super fint :-)

 • Naja siger:

  Hver morgen spiser jeg endten ristet rugbrød med æg eller ommelet af 2 æg, med tomat, salt og pepper og et styks ristet brød. Og siden jeg begyndte at gå op i mit daglige energi indtag, har jeg tabt noget nærmere 6 kg. Så jeg ELSKER æg, de hjælper mig med at holde mig mæt indtil næste måltid!

 • At man skal passe på æg, hvis man har problemer med kolesteroltallet. Det er i den grad en myte – også her kan jeg se :-)

  • HealthJunkie HealthJunkie siger:

   Kære Katja,
   Hvis du har problemer med kolesteroltallet, er det ofte fordi din krop reagere voldsommere på kolesterol, derfor anbefaler fødevarestyrelsen at man holder lidt igen med æg – dermed ikke sagt at folk slet ikke må spise æg. Jeg tror derfor ikke man kan kalde det en myte…?
   xx Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *