MYSLI

Der er flere af jer, der har efterlyst en opskrift på min hjemmelavede mysli, så her kommer den! Det er verdens nemmeste mysli, den tager ingen tid at lave, og så er den selvfølgelig sund 😉 Den kan sagtens varieres efter smag og behag (og hvad der lige er i skabet). Jeg skal nok komme med mine ynglings varianter…

Det her skal du bruge:
1 spsk. olivenolie
2,5 spsk. dansk honning
2 dl grovvalsede havregryn
1 dl speltflager
1 dl solsikkekerner
1 dl mandler, groft hakkede
1/2 dl hørfrø

Det eneste der skal gøres klar, før myslien skal ristes på panden, er mandlerne. Dem hakker jeg MEGET groft (jeg elsker når der er lidt bid i myslien).

Nu hældes olie og honning på panden og det hele varmes op. Når honningen er smeltet tilføres alle ingredienserne. Rør med det samme så det ikke brænder fast. Det er vigtig at det ikke brænder på, det giver en grim smag til myslien. Rist det hele af ved middelvarme i ca. 4-5 minutter.

Herefter skal myslien bare have lov til at stå på panden og køle af (her plejer jeg at snacke lidt. Læs: meget! Det smager virkelig dejligt, når det er lunt). Den afkølede mysli puttes i en lufttæt opbevaringsboks, så kan det sagtens holde sig i noget tid. Jeg når altid at spise mit, før det bliver for gammelt.

Nu er myslien klar til at nydes! Jeg bruger den altid på yoghurt naturel 0,5%. Ind imellem hælder jeg lidt ekstra grovvalsede havregryn på… Prøv jer lidt frem og find jeres favorit :)

Du kan variere myslien med alt muligt. Jeg er selv vild med at tilføje kokosmel og tørret frugt, du kan både bruge tranebær, rosiner, abrikoser osv. Desuden kan alle kerne, frø, flager og nødder bruges. Jeg tror bare det gælder om at prøve sig frem, indtil man finder den variation man foretrækker. Hvis det skal være ekstra lækkert, kan man, når panden er slukket, røre lækker groft hakket mørk chokolade i… Mmmmmm, det tror jeg faktisk jeg skal gøre i weekenden :)

Energiberegning af myslien.

Jeg håber I kan lide den nemme og lækre mysli!?!

God aften!

xx Sofie

13 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *