MYTE #2: Det er ikke alle de sunde stoffer i blåbær, som optages i kroppen!

KAPITEL 3: BLÅBÆR

Blåbær er bla. på baggrund af deres høje indhold af antioxidanter, blevet udråbt til nr. 1 på listen over superfoods. Men er vores krop overhovedet i stand til at optage alle disse sunde stoffer, som findes i blåbær!?

Selvom det i dag er muligt at måle indholdet af næringsstoffer i blåbær, kan vi ikke være sikre på, at kroppen optager dem alle. Målinger af mængden af vitaminer, mineraler antioxidanter osv. i maden kan derfor ikke konstatere, om den pågældende fødevare er sund. Det er nødvendigt at kigge på virkningen og optagelsen af disse næringsstoffer i kroppen. Flere forskerer mener faktisk, at vores krop slet ikke optager de antioxidanter, der findes i blåbær… Men uanset hvor meget vi optager af disse små fine bær, er det et sundt og et lækkert alternativ til andre snacks, som i nogen tilfælde slet ikke indeholder vitaminer og mineraler! Så spis endelig løs :)

MYTE#2: SANDT

Billede af blåbær

5 kommentarer

 • Ida siger:

  Fin blogg! :) Jeg tænker bare tidt over, er det virkeligt sunt at spise blåbær i februar da de har transporterets langt fra og derfor tidt er enormt besprøjtede? Er det ikke bedre at fokusere på sæsongens frugt og grønt?

 • Mette siger:

  Jeg har hørt at man kun optager de (fleste af de) gode stoffer, hvis man indtager dem sammen med fedt, altså fx. sammen med nødder. Og at det samme skulle gælde for gulerødder. Er det rigtigt?

 • Christina siger:

  Nu vil jeg bare lige påpege at det ikke er blåbær, men mosebøllebær der sølges i supermarkedet, i hvertfald 9 ud af 10 gange. Mosebøllebær har ikke de sunde oxidanter rigtige blåbær har….

  Mosebøllebær er hvide inden i, hvor blåbær er blå… Bare så i ikke går og bruger penge på noget det ikke er : )

  • HealthJunkie HealthJunkie siger:

   Kære Christina,
   Det er helt rigtigt! Det har jeg også skrevet tidligere i myte #1: Der er forskel på blåbær!

   xx Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *