Myte #3 // KAFFE

Kaffe øger risikoen for kræft!?!

 

Stoffet akrylamid, der findes i kaffe i mindre mængder, har været sat i forbindelse med en øget risiko for at udvikle kræft. Men i en ny stor undersøgelse lavet af Cancer Research Fund, fastslår de, at et regulært indtag af kaffe ikke øger risikoen for at udvikle kræft. Der er faktisk flere studier, der tyder på at nogle af stofferne i kaffen, rent faktisk kan være med til at nedsætte risikoen for flere kræftformer  (bl.a. kræft i tyktarmen, æggestokken og i mund og hals). Dette skyldes formentlig stofferne cafestol og kahweol, som findes i kaffe. Det væsentlige er i midlertidigt, at kaffe IKKE øger risikoen for kræft.

Myte #3 = falsk 

Herhjemme hos mig bliver der stadigvæk indtaget store mængder kaffe for at komme helskindet igennem eksamenslæsningen. På billedet kan I se min kaffe fra weekenden, hvor jeg sad og læste til eksamen på Horten, de har de bedste kaffemaskiner. Kaffen bliver lavet på lækre kaffebønner og med rigtig mælk – I LIKE!

God dag alle sammen!

xx Sofie

Billede: HealthJunkie 

4 kommentarer

  • Marie Louise siger:

    Hmmmm gad vide om de små iskaffer fra Starbucks de sælger nede i 7/11 også gavner helbredet 😉 En ting er sikkert, de kan give et ordenligt sukkerchok 😉 Men de smager jo godt, de små banditter! :)

  • Skønt at kaffen endelig er blevet frikendt for alt den dårlige omtale, især med risikoen for kræft. Mange har virkelig været i tvivl længe og har drukket kaffe med lidt dårlig samvittighed, det er i hvert fald noget, jeg hører tit. Men selvfølgelig alt med måde, som med det meste andet. Smager i hvert fald godt :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *