NATIONALRET #1// GAMMELDAGS GRYDESTEGT KYLLING

IMG_5149

Som jeg nævnte i sidste uge, skal vi have fundet Danmarks nationalret, læs indlægget HER. Det her er mit første bud på en mulig nationalret, en ret som jeg ofte har fået serveret hos min søde mormor. Ingen laver den lige så godt som min hende, men da hun desværre ikke lever længere, må nye generationer jo forsøge at tage over. Jeg har derfor prøvet at lave min mormors gammeldags grydestegte kylling fyldt med persille og serveret med danske kartofler, hjemmesyltede agurker og brun sovs. I mine øjne kvalificerer denne ret sig i høj grad som nationalret, primært fordi der indgår danske kartofler, en råvarer som jeg personligt elsker, og som jeg synes, at vi skal være stolte af i Danmark.

DET HER SKAL DU BRUGE:
(4 pers.)
Kylling:
1 stor lækker dansk kylling
1 bundt persille
3 dl vand
lidt smør
lidt olie
salt og peber

Kartofler:
300 g danske kartofler
lidt salt

Syltede agurker:
1 agurk
1 dl eddike
2 dl vand
3 spsk sukker
salt og peber

Sovs:
stegeskyen fra kyllingen
3 tsk maizena
1/2 dl mælk
sovsekulør
salt og peber

IMG_5149       IMG_5148

IMG_5150       IMG_5144

IMG_5145       IMG_5147

Start med at lav agurkesalaten, da den skal stå og trække (den kan med fordel laves dagen før). Bland eddike, vand, sukker, salt og peber. Rør det hele godt sammen ind til sukkeret er opløst. Riv så agurken. Enten på et rivejern som kan lave tynde skiver, eller som jeg gjorde, brug en kartoffelskræller og lav flotte lange strimler på langs af agurken. Bland agurkeskiverne ned i eddikeblandingen og dæk den til og sæt den i køleren. Den skal minimum trække en time.

Nu kan du rense din kylling og duppe den tør. Fyld den med persille og lidt salt. Smelt smør og olie i en stegegryde og brun kyllingen på alle sider. Tilsæt så vandet og læg kyllingen med brystet opad og krydr med salt og peber. Steg kyllingen med låg på ved svag varme i ca. 50 min. Når kyllingen er gennemstegt tages den op. Stegeskyen gemmes til sovs. Når stegeskyen er kølet lidt af, fjerner jeg altid fedt fra skyen ved hjælp af en ske. Rør maizena med mælken. Bring skyen i kog og tilsæt langsomt lidt af maizenaen til sovsen under omrøring indtil du har opnået den ønskede konsistens. Kog sovsen et par minutter og smag til med salt og peber og tilsæt sovsekulør indtil sovsen har opnået ønsket brune farve.

Kartoflerne koges i saltet vand i ca. 20 min indtil de er møre. Server kartoflerne pyntet med frisk persille.

Et styks nationalret klar til servering.

Husk at I også kan komme med jeres bud på en nationalret, brug hashtagget #nationaleret

XX SOFIE

Foto: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *