NEW ADDICTION

Sunde, nemme og lækre nødder. Ja jeg ved, at det her kommer til at lyde en smule kedeligt – men det er altså blevet et hit herhjemme. Det er som altid ganske simpelt, men det kan peppe selv den kedeligste morgenmad op, og så er det endda sundt. Alt hvad du skal gøre er, at riste nødder af på en meget varm pande (jeg brugte mandler og hasselnødder), ca. 5-8 min indtil de begynder at tage lidt farve. Ryst panden ind imellem. Når nødderne er kølet af hakkes de groft og hældes i en lufttæt beholder. De ristede nødder har en næsten karamelagtig smag, så lækkert. Jeg spiser dem både på min morgengrød og som på billedet nedenunder, som en lille eftermiddagssnack bestående af lidt skyr, med pære, lidt sirup og de ristede nødder. Meget lækker og hurtig snack. Nødderne bidrager desuden med en masse sunde fedtstoffer, kostfibre og mineraler. HAPS!

IMG_1099

XX SOFIE

Billede: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

 

4 kommentarer

  • Christina siger:

    Super lækkert Sofie. Selvom det er ganske enkelt og nemt og ikke kræver de store kulinariske udfoldelser, så smager nødder jo bare fantastisk. And it goes with anything. Skyr, salater, gryderetter, som snack osv. :)
    Jeg skal dog høre dig, om du rister nødderne i noget? Altså kokosolie eller andet? :)

  • Nanna siger:

    Kære Sofie
    Jeg er selv blevet rigtig glad for at have mandler i ovnen og tage dem ud når de er spørde og gode, så smager de ligesom brændte mandler. Jeg har 2 spørgsmål i forhold til kost:
    1) Er det mere sundt/usundt, hvis jeg har mandler i ovnen i stedet for “friske”?
    2) Skal man holde lidt igen med vaniljePULVER og er kanel bedre? Mener jeg har læst et sted, at man skal holde lidt igen med vaniljepulveret, hvilket jeg er blevet utrolig glad for og tager trængen i stedet for sukker. Får det ca. hver dag, ved ikke om det er en overdosis?

    Tak for god blog,
    Nanna :)

  • Anna siger:

    Uh, ristede nødder er bare det bedste! Det er fantastisk at de ikke kræver andet for at smage top lækkert og både kunne bruges som snack, desserter eller i salater. Jeg elsker at strø lidt rå kakaopulver henover bagefter eller krydre dem med urtesalt og paprika hvis det skal være saltet i stedet for sødt :)

    Anna – http://wonderwomanwannabe.dk

  • Mette siger:

    Sjovt du lige laver et indlæg om lige netop det. Rister altid mine mandler, og spiser dem så som snack, da jeg ellers ikke kan lide mandler rå 😉 de bliver så gode af det! Men tænkte på, forsvinder nogen af næringsstofferne i mandler ikke når de bliver opvarmet ved høje temperaturer, eller er det bare en skrøne? 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *