Som efterfølger til gårdsdages pink rodfrugtmos kommer her ovnbagt laks på bund af spidskål, løg og pære, en ret som egner sig særdeles godt til mosen – men som også sagtens kan nydes alene (men så foreslår jeg, at der dobles op på spidskål, løg og pære). Retten er selvfølgelig utrolig sund, og så er det en nem måde at få lidt fisk på, hvilket er vigtigt, da alt for mange danskere (inkl. mig selv) får for lidt fisk. Jeg er selv ret stor fan af denne ret, og det var mine gæster heldigvis også
DET HER SKAL DU BRUGE:
4 laksefilletter
1/2 spidskål
1 løg
1 pære
3 spsk æbleeddike
lidt solsikkekerne
salt og peber
Snit spidskål, løg of pære helt fint.
Vend alt det grønne på en wok med lidt olie og høj varme. Vend hele tiden i blandingen – tilsæt æbleeddike og lidt solsikkerkerne. Steg indtil de begynder at bliver klare. Placer herefter det hele i et ildfastfad.
Fordel så laksefilletterne ovenpå, tryk dem lidt ned i spidskålblandingen. Steg det hele i en forvarmet ovn på 200 grader, ca. 15 min. Nu er retten klar til servering.
Den høje fedtprocent i retten skyldes de sunde fedtstoffer i laksen, så det skal man ikke blive skræmt af. Retten har desuden et lavt kalorieindhold på 90 kalorier pr. 100 g.
XX SOFIE
Billeder: HealthJunkie
FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen
Hvor ser det lækkert ud
– Spidskål er super skønt, og denne ret må helt sikkert prøves af 
Det er dejligt at høre!
Eiiij – det ser simpelthen så lækkert ud. Det må laves i morgen. Elsker virkelig din blog Sofie – fantastisk med energiberegninger.. det gør lige det hele lidt lettere.. TAARK <3
Tusind tak! Det er virkelig dejligt at høre – denne lille healthjunkie bliver helt glad
Jubiii, jeg har allerede alle ingredienserne! Denne ret bliver helt sikkert aftensmaden i morgen. Jeg glæder mig, for det lyder virkelig smagfuldt!
Hvornår bruger du egentlig salt og peber? Det står ikke i opskriften.
Ps. Er vild med din blog (og lakridslatten<3)
Jaaaaaa hvor er det bare dejligt at høre – godt at du kan bruge opskrifterne
Jeg brugte salt og peber sammen med det grønne i wok’en
yum yum yum siger jeg bare – det ser mega godt ud.. og sundt…
Jep jep jep – det er både mega lækkert og mega sundt
Har lavet retten her til aften og TAK fordi du har gjort vores aften en tand bedre. Mums en lækker ret. Jeg har en meget tilfreds kæreste lige nu 😉 Sluttede af med lidt citronsaft, det fungerede godt til det søde fra pæren..
Ej hvor dejligt! og selv tak 😉
xx Sofie
Hej,
Jeg har også lavet retten og streget med citronsaft lige inden servering. Super lækkert og meget nem at lave. Serverede den med din pink rodfrugtens som også bare er fløjlsbød og smagfuld.
Tak for masser af god inspiration;-)
Knus Lena
Det lyder dejligt! Jeg er så glad for at jeg kan inspirerer
xx Sofie
Super god opskrift!
Det smagte fantastisk – tak for inspiration