OVNBAGT LAKS PÅ BUND AF SPIDSKÅL, LØG OG PÆRE

Som efterfølger til gårdsdages pink rodfrugtmos kommer her ovnbagt laks på bund af spidskål, løg og pære, en ret som egner sig særdeles godt til mosen – men som også sagtens kan nydes alene (men så foreslår jeg, at der dobles op på spidskål, løg og pære). Retten er selvfølgelig utrolig sund, og så er det en nem måde at få lidt fisk på, hvilket er vigtigt, da alt for mange danskere (inkl. mig selv) får for lidt fisk. Jeg er selv ret stor fan af denne ret, og det var mine gæster heldigvis også :)

DET HER SKAL DU BRUGE:

4 laksefilletter
1/2 spidskål
1 løg
1 pære
3 spsk æbleeddike
lidt solsikkekerne
salt og peber

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSCSnit spidskål, løg of pære helt fint.

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSCVend alt det grønne på en wok med lidt olie og høj varme. Vend hele tiden i blandingen –  tilsæt æbleeddike og lidt solsikkerkerne. Steg indtil de begynder at bliver klare. Placer herefter det hele i et ildfastfad.

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSCFordel så laksefilletterne ovenpå, tryk dem lidt ned i spidskålblandingen. Steg det hele i en forvarmet ovn på 200 grader, ca. 15 min. Nu er retten klar til servering.

Den høje fedtprocent i retten skyldes de sunde fedtstoffer i laksen, så det skal man ikke blive skræmt af. Retten har desuden et lavt kalorieindhold på 90 kalorier pr. 100 g.

laks m. spidskål

XX SOFIE

Billeder: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen 

13 kommentarer

  • Janne siger:

    Hvor ser det lækkert ud :-) – Spidskål er super skønt, og denne ret må helt sikkert prøves af :-)

  • Signe siger:

    Eiiij – det ser simpelthen så lækkert ud. Det må laves i morgen. Elsker virkelig din blog Sofie – fantastisk med energiberegninger.. det gør lige det hele lidt lettere.. TAARK <3

  • Maria S siger:

    Jubiii, jeg har allerede alle ingredienserne! Denne ret bliver helt sikkert aftensmaden i morgen. Jeg glæder mig, for det lyder virkelig smagfuldt!
    Hvornår bruger du egentlig salt og peber? Det står ikke i opskriften.
    Ps. Er vild med din blog (og lakridslatten<3)

    • Sofie Sofie siger:

      Jaaaaaa hvor er det bare dejligt at høre – godt at du kan bruge opskrifterne :)
      Jeg brugte salt og peber sammen med det grønne i wok’en

  • Emma A. siger:

    yum yum yum siger jeg bare – det ser mega godt ud.. og sundt…

  • RikkeG siger:

    Har lavet retten her til aften og TAK fordi du har gjort vores aften en tand bedre. Mums en lækker ret. Jeg har en meget tilfreds kæreste lige nu 😉 Sluttede af med lidt citronsaft, det fungerede godt til det søde fra pæren..

  • Lena siger:

    Hej,
    Jeg har også lavet retten og streget med citronsaft lige inden servering. Super lækkert og meget nem at lave. Serverede den med din pink rodfrugtens som også bare er fløjlsbød og smagfuld.
    Tak for masser af god inspiration;-)
    Knus Lena

  • Caroline siger:

    Super god opskrift!

    Det smagte fantastisk – tak for inspiration :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *