PIZZA MED GRØNKÅL OG KALKUNBACON

I weekenden stod den på hjemmelavet pizza med dansk grønkål og kalkunbacon, en hammerlækker kombination, som jeg glædeligt deler med jer.

DET HER SKAL DU BRUGE:
Bund:
1,5 dl vand
10 g gær
2 tsk olivenolie
80 g grahamsmel
220 g hvedemel
1/2 tsk salt

Fyld:
5 spsk god tomatsovs (evt. hjemmelavet)
1/2 rødløg, snittet
2 blade grønkål, skåret i mindre stykker
5 små tomater, skåret i skiver
1 pakke kalkunbacon, skåret i mindre stykker
150 g frisk mozzarella, revet i mindre stykker

IMG_6847Start med at bland pizzadejen. Rør gæren ud i en skål med vand. Tilsæt salt, olie og med (gem en smule hvedemel). Ælt dejen godt sammen. Stil dejen et lunt sted hvor den kan hæve i 1/2 time. Imens kan du snittet fyldet til pizzaen og tænde ovnen på den varmeste temperatur. Lad en bageplade varme med i ovnen. Ælt så dejen på et meldrysset bord (tilsæt evt. resten af melet). Rul dejen tyndt ud. Læg dejen på et stykke bagepapir. Fordel tomatsovsen på pizzaen og pynt med resten af ingredienserne. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag pizzaen i den varme ovn i ca. 12 minutter, eller til osten er blevet lysebrun.

IMG_6848

IMG_6846

Gid det stadigvæk var søndag…

XX SOFIE

Foto: Healthjunkie

6 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *