PLADS TIL FORNØJELSER!

Stræber vi ikke alle sammen efter et sundt og lykkeligt liv?! Jeg gør i hvert fald, men for at kunne leve det “sunde liv” er det vigtigt, at der også er plads til fornøjelser. Jeg kunne ikke leve et liv uden mine  søder sager. Jeg elsker chokolade, kager og croissanter, men det mener jeg også sagtens, der kan være plads til!

Derfor har jeg også gået og glædet mig hele ugen til fredag eftermiddag, hvor jeg skulle til fødselsdag hos min søde veninde Anne, som jeg læser sammen med. Hun inviterede til fire forskellige hjemmelavede kager :) Og jeg var selvfølgelig nødt til at smage alle fire… mums!

Her kan i se Anne’s små fine dessertmirakler (aka Sarah Bernhardt kager) De smagte virkelig godt, og da de var så små, kunne jeg selvfølgelig ikke nøjes med én!

RUGBRØDSLAGKAGEN!!! Det havde jeg aldrig smagt før, men jeg kan fortælle jer, at det var en himmelsk oplevelse! – så det er helt sikkert ikke sidste gang. Det er Anne’s mor som har lavet kagen :)

Jeg fik lov til at få den berømte opskrift, og skal helt sikkert prøve den! Hvis i også får lyst til at kaste jer ud i rugbrødslagkage kan i se opskriften her:

Rugbrødslagkage
Til 4 tynde bunde bruges: 
4 skiver rugbrød
100 g hasselnøddekerner
2 hele æg
6 æggeblommer
3 dl stødt melis
2 spsk cacao
1
 tsk bagepulver
6 æggehvider
Fyld:
1 glas solbærsyltetøj
3/4 (eller lidt mere) liter piskefløde
Rugbrød + hasselnøddekerner blendes. Ægget, æggeblommer og sukker piskes hvidt. Cacao og bagepulver tilsættes og det hele røresgodt sammen. Æggehvider piskes stive og rugbrødsblandingen vendes heri. Det hele vendes forsigtigt sammen.
Du tegner diameteren af en tærteform på bagepapir på to plader og bager to bunde ad gangen. Du hælder dej på ud til kanten af stregen og i et relativt tyndt lag. Husk at der skal være til 4 bunde. Bundene sættes i en kold ovn og bages 20 min ved 190 grader. Vær forsigtig og langsom når du piller papiret af de næsten kolde bunde, det er lidt af en udfordring!
De afkølede bunde lægges sammen med:
3/4 liter piskefløde, pisket til skum og rørt sammen med et glas solbær syltetøj. Gem evt. lidt af skummet til at komme oven på kagen.
Ps. Baklager kvaliteten af billederne, men havde kun min Iphone med i går…

Love Sofie

5 kommentarer

  • Yummm! I must try the rye bread cake!! <3

    Check my Blog! You might get surprised…
    http://ladyprude.blogspot.com/

  • Lisbeth siger:

    Kære Sofie.
    Rugbrødslagkage er nemlig rigtig nam nam… Min opskrift er dog lidt anderledes, den stammer fra en diabetes bog, da min bonus far har diabetes.

    kh. Lisbeth

    Til 2 bunde:
    4 æg
    3 skv. mørk rugbrød uden skorpe (ca. 125 gr.)
    25 gr. hasselnød
    50 gr. brun farin
    75 gr. søde- og bagemiddel (fx. perfect fit – den flydende)
    1 spsk. kakao
    1 spsk. kartoffelmel
    2 tsk. bagepulver

    Fyld:
    250 gr. – cremefine til piskning
    200 gr. hindbær el. skovbær – gerne frosne
    1 tsk. vaniliesukker
    sødemiddel efter smag

    Fremgangsmåde:
    Æggene deles, og æggehviderne piskes meget stive.
    Rugbrødet rives fint, og nødderne hakkes fint.
    Æggeblommer og brun farin piskes godt, til det er lyst og skummende. Sødemiddel, kakao, kartoffelmel og bagepulver sigtes og blandes i æggemassen, imens der piskes.
    Rugbrødet og nødderne blandes i, og til sidst vendes æggehviderne forsigtigt i.

    Der tegnes 2 cirkler å¨bagepapir (ca. 24 cm.i diameter), disse smøres med fedtstof. Dejen deles i de 2 cirkler. Bundende bages ved 175 gr. i varmluft ovn i ca. 20 min. De afkøles på bagerist, inden de lægges sammen.
    Cremefine piskes stift, Nogle bær gemmes til pynt og resten moses let. Bærrene blandes med halvdelen af fløden. Vaniljesukker tilsættes, og der smages til med sødemiddel. Bærblandingen fordeles på den nederste bund, den anden lægges ovenpå. Resten af fløden fordeles over kagen og pyntes med bær.

    Servering:
    serveres til kaffe eller dessert

    pr stk.
    energi 725 kj
    kulhydrat 14 g
    tilsat sukker 5 g
    fedt 8,5 g
    fuldkorn ca 4 g

    • HealthJunkie HealthJunkie siger:

      Kære Lisbeth,
      Tak for din opskrift, den er der sikkert mange der kan få glæde af :)
      God påske.
      xx Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *