POPCORN LOVE // KONKURRENCE

Jeg elsker popcorn, både fordi de smager piv-godt og så fordi, at de ikke er ligeså usunde som eksempelvis chips. Popcorn indeholder over dobbelt så mange kostfibre, som chips gør – kostfibrene mætter godt og i lang tid, hvilket kan medføre, at du spiser mindre i løbet af en dag, desuden forebygger kostfibre forstoppelse og fremmer fordøjelsen. Udover indholdet af de sunde kostfibre indeholder popcorn færre kalorier end chips per 100 g. Til sidst er det væsentligt at nævne, at der er ny forskning, som har fundet at popcorn indeholder en stor mængde polyphenolder (antioxidanter)  – sikkert fordi at popcorn er hele korn, som ikke er forarbejdet, og man derfor får alle dele/ingredienser af kornet med – win win win!
Det er dog vigtig at være opmærksom på, hvordan ens popcorn er tilberedt. Det er sundest selv at poppe sine popcorn i olie, fremfor mikroovns-poppede. Dem man selv tilbereder indeholder mindre fedt (mikroovns-poppede popcorn indeholder næsten dobbelt så meget fedt som de hjemme-poppede).

IMG_4823

Jeg har ingen mikroovn og popper derfor altid mine popcorn i en gryde og jeg fortrækker at poppe dem i kokosolie og drysse med urtesalt – det smager bare bedst.

Selvom popcorn er et sundt alternativ til chips, indeholder popcorn altså stadigvæk en del kalorier (456 kcal/100 g) – så derfor gælder det som altid – ALT MED MÅDE!

Lige nu er der konkurrence på Instagram (@sofiebentzen), hvor du kan vinde et kit fra Urtekram med popmajs, mikro-popcorn med himalayasalt og kokosolie.

XX SOFIE
Foto: Healthjunkie

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *