QUINOA

Ja hvad er quinoa egentlig for noget?!?

Man skulle tro, at det var en form for korn, men det er det ikke. Quinoa er et meget næringsrigt frø, som stammer fra en plante. Grunden til at dette frø er blevet så populært, er til dels på grund af frøets indehold af stort set alle essentielle aminosyre, men også på grund af det utrolig høje indhold af protein. Quinoa er en genial vegetabilsk proteinkilde. Derudover indeholder quinoa en masse sunde fedtsyrer, her kan bl.a. nævnes omega 3 fedtsyrer. Desuden er de utrolig nemme at tilberede, de skal blot koges i ti minutter (men husk endelig at skylle frøende grundigt inden de koges, de har nemlig et lag af de bitre sapponiner). Jeg elsker at bruge quinoa i mine salater, det skyldes det høje proteinindhold, der giver en større mæthed til salaten. Derudover koger de ikke helt ud, på samme måde som mange andre kerne, quinoa beholder meget af dens struktur, hvilket jeg synes er lækkert! Udover den lækre smag og konsistens, er det jo blot et kæmpe plus, at de er sprængfyldt med sunde essentielle næringsstoffer. Jeg har for nylig lavet en lækker sund salat, hvor jeg brugte quinoa, tjek opskriften lige her.

God aften peeps!

XO SOFIE 

 Billede: Healthjunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

24 kommentarer

 • Mette siger:

  Smager de af noget, eller er smagen neutral? :-) vil rigtig gerne bruge dem i salat til madpakke når jeg er i skole, men jeg er dog lidt tøvende med at købe en hel pakke, hvis de smager meget underligt 😀

 • Heidi siger:

  Hvor kan man købe det henne? Jeg har nemlig været på jagt efter det siden jeg så din lækre opskrift på quiñoa-salat. Men har ikke fundet det? Så i hvilke butikker skal jeg kigge og evt i nærheden af hvilke andre vare-typer?
  Tak for en skøn blog!

  • Sofie Sofie siger:

   Jeg køber dem altid, når jeg finder dem på tilbud, det kan enten være Netto eller SuperBrugsen. Hvis du ikke kan finde de,m kan du spørge i dit lokale supermarked, de kan helt sikket hjælpe. Jeg håber snart, du finder dem!
   Og selv tak :)

 • Lika siger:

  Hvad er din holdning til stenalderkost som jo blir hyppet helt vildt?

  • Sofie Sofie siger:

   Der kommer snart et lidt længere indlæg om stenalderkost :)

   • Lika siger:

    Perfekt, det ser jeg frem til :) Jeg stemmer klart for meget protein og skære ned på kulhydrater, men har det rigtig svært med at bandlyse mejeriprodukter. Jeg glæder mig til indlægget.

 • Messi siger:

  Hej Sofie

  Tak for en god og inspirerende blog. Hvor sundt er Quinoa i forhold til f.eks. perlespelt? Vil også gerne vide om man kan købe det i alm. supermarkeder, eller om man skal i specialforretninger. Håber du kan hjælpe.

  Mvh Messi

  • Sofie Sofie siger:

   Hej Messi,

   Jeg køber min quinoa i helt almindelig supermarkeder. Speltkerner er også sunde, men de indeholder ikke samme mængde protein og fedtsyrer.

   xx Sofie

 • Line Skovlund siger:

  Jeg er helt enig med dig Sofie, men indimellem synes jeg godt nok de er dyre! var dog heldig at finde dem på tilbud tilfældigt en dag jeg stenede rundt i min lokale netto og ikke anede hvad menuen skulle stå på :) – og så fik jeg ellers tanket quinoa lagret op! :-)

 • Sabrina siger:

  Hej Sofie :-)
  Jeg ved ikke lige hvor jeg skal kontakte dig, så det bliver bare lige her. Jeg har skrevet en mail til dig angående en masse spørgsmål til din udddannelse, som jeg håber du vil svare på! :-)

 • Maria siger:

  ej jeg troede det var kerne, så er det bare frø :-) haah

 • Elsker quinoa! Det smager ikke lige så kornet som alle de andre korn man nu bruger som alternativ til ris.
  Fatter ikke det først er kommet til europa “nu” når det er blevet spist i så mange 1000’er år andre steder 😀

 • Vinnie siger:

  Er faldt over dem et par gange 😉 Er dog lidt i tvivl omkring smagen?
  Havde nu egentlig også tænkt det som et frø 😀

 • Helle siger:

  Ja, og så er de jo glutenfri – det er helt fantastisk for allergikere! 😀

 • AnetteSC siger:

  Har du nogle gode tip til hvordan man nemt får quinoaen skyllet? Jeg synes det er helt håbløst at håndtere, så det gør at jeg ikke bruger det så tit, selvom jeg synes det er super lækkert når det endelig er blevet tilberedt!

 • Emma siger:

  Hej Sofie.

  Hvordan er kalorieindholdet? :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *