ROSKILDE’13 – WHERE TO EAT

De første gæster er ankommet til Roskilde, og jeg er efterhånden også ved at være klar til årets Roskilde, som kommer til at byde på en masse lækre smagsoplevelser. Jeg har været så heldig at få en billet, så jeg kan komme og smage på alt den lækre mad der serveres under festivalen – og jeg må indrømme, at jeg glæder mig sindssygt meget! Det er utrolig, hvor meget der rent faktisk bliver gjort for at alle de mange festivalgæster, kan få noget lækkert mad og spændende smagsoplevelser.

Udover en masse musik og hygge med alle mine søde venner og veninder, skal jeg altså rundt og smage på festivalens herlighederne. Derfor sidder jeg pt. og prøver at danne mig et overblik over hvilke madevents osv. der skal afprøves. Jeg har prøvet at lave en lille oversigt over de ting, jeg synes, man skal prøve. Jeg kan desværre ikke teste det hele, men hvis I finder et lækket madspot eller lign. på festivalen, som jeg skal tjekke, så nup lige et billede af stedet og hashtag med #HJwheretoeat og #RFFood, så skal prøve at nå forbi :)

Her kommer altså en foreløbig liste over “where to eat” på Roskilde (det er kun et lille udsnit af de mange madtiltag, som festivalen byder på i år), jeg vil løbende holde jer opdateret.

FOOD JAM

FoodJam er et folkekøkken, hvor omdrejningspunktet er smag, kvalitet, samvær og nydelse. Et folkekøkken, hvor gæsterne føler sig velkomne og har lyst til at blive hængende og få nye, gode oplevelser med maden og selskabet i centrum. Her skal gæsterne selv tilberede deres mad.

Et væld af friske råvarer
Deltagerne bestemmer selv graden af vildskab i køkkenet, men har via kulinariske vejledere et ?gastronomisk sikkerhedsnet?, der garanterer et både menings- og smagsfuldt engagement i råvarer og madlavning.

Råvarerne i FoodJam er udelukkende økologiske grøntsager i sæson ? salater, sommerløg, glaskål, gulerødder, agurker, radisser, friske krydderurter og selvfølgelig danske jordbær. Der er også tilberedte, økologiske bælgfrugter som bønner, kikærter og sorte linser at arbejde med og ikke mindst friske danske fisk i sæson som lange, makrel, kulmule og flåede rødspætter/skrubber, samt danske blåmuslinger på is.

Køkkentips og respekt for råvaren

På FoodJam udnytter vi råvarerne optimalt og helt og kommer ikke uden om den gode husholdningstanke og respekten for råvaren. Og opvasken skal du ikke tænke på ? den klarer vi! FoodJam ønsker at vise, hvor højt og hvor fantastisk det kulinariske niveau kan lægges, selv i en i mange henseender ?kaotisk? setting, som en festival kan være. Der er fire køkkener, og der er afsat ca. en time pr. gruppe i hvert køkken. Det skulle gerne give mulighed for, at 4000 festivalgæster kan ?FoodJamme? i løbet af de otte dage, festivalen varer.

Tid og sted: BYCenter East, søndag 30. juni – søndag 7. juli. Åbent hver dag i tidsrummet 10-20. Pris 50 kr.

FOOD COURT

En ting jeg helt sikkert skal forbi er Roskildes nye tiltag, Food Court, som er en masse små boder samlet på et sted. Der er ca. 18 forskellige boder i staldområdet ved Gloria. Alle Food Courts madboder kommer til at bruge mindst 60 % økologiske råvarer.

Her kan I se en oversigt over de forskellige boder:

  • Milk&Shakes
  • PharS und Grünes
  • China China
  • VildMad
  • Bedre Madder
  • Peter Larsens Kaffe
  • EATLounge
  • Kantarellkungen
  • Mad fra Jordens Terrasser
  • ChrispyHot
  • Rødder – Bonderøvene fra Lolland-Falster
  • Madsynergi Faxe Egnsret
  • Is fra Svanholm Storkollektiv
  • Palæo
  • Grød
  • Glad Esperanto Mad!

Her kan man finde alt fra grød til egnsretter fra Lolland-Falster (hvad siger du så JB?).

SAFT FRA BYENS BAGHAVE

Skal slush-ice nødvendigvis være lavet på syntetisk koncentrat? Hos Saft fra Byens Baghave er svaret et klart nej. Med alle de muligheder for lækker saft, der findes lige i baghaven, så er det bare med sætte maskinerne i gang med at køle og glæde sig til en læskende oplevelse, hvor smagen for lov at tale for sig selv. Kom selv og smag.

Fredag kl. 16-17 ved Dommertårnet. Gratis

AFTERNOON HIGH TEA

Mangler du at få stillet din søde tand? Så kom til klassisk eftermiddagste med overdådige kager, kreeret af dessertkokken Nikolaos Strangas, der er kendt for sin Dessert Boutique i København. Det er high-end madkunst med sans for det enkle og detaljen.

Søndag kl. 12-13 ved Stalden. Pris 75 kr.
Søndag kl. 14-15 ved Stalden. Pris 75 kr.

MEYERS MINI-BRØDWORKSHOP

Hos Meyers skal du lære at ælte på den helt rigtige måde. Du skal mærke en saftig dej, og du skal slå et slag i bolledejen. Du får din egen surdej med ?hjem? til teltet og lidt brød til resten af dagen. Der er begrænsede pladser ? først til mølle ? men alle er velkomne til at heppe og holde surdejsrevolutionen i live.

Tid: Fredag den 5. juli kl. 12.00 og kl. 15.00 

APPETIZER

Igen i år lancerer Roskilde Festival en app særligt til de madinteresserede. Den indeholder en liste over alle madboder på Roskilde Festival, der kan sorteres efter navn, afstand, rating, madtype eller pris. APP’en har også fået en ny funktion “Feed Me”. Denne funktion hjælper med at finde netop den type mad, du er i humør til: Skal du have noget der er tæt på? Noget der plejer dine tømmermænd? Eller har du bare brug for at få en junkpause? Desuden kan du også finde information om alle de spændende madevents, der løber af stablen i løbet af festivalen.

Læs mere om alle de forskellige mad-events på Roskilde lige her.

Skærmbillede 2013-06-30 kl. 16.00.05

Jeg vil selvfølgelig prøve at opdatere bloggen dagligt fra Roskilde, hvor jeg vil være fra torsdag til søndag, følg mig desuden på instagram (@sofiebentzen) hvor I vil kunne følge med i de forskellige madevents og husk hashtag #HJwheretoeat, hvis I får noget lækkert mad.

Jeg håber, vi ses på Roskilde!

XX SOFIE

Billede: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

12 kommentarer

  • Lærke siger:

    #HJwheretoeat #sammenmedLæskeogNunni #derhvorRihannaer #vildumediminibaren? #skinnybitchyouknow :)
    Bliver SÅ skønt at se dig! Kys

  • N siger:

    Genialt indlæg.. Jeg vil anbefale dig, hvis du ramler ind i en sort cykel, hvor der sælges John Doe is fra, på hjemdagen udenfor Roskilde pladsen, at smage – om ikke andet, så fordi det er verdens lækreste is nogensinde!

  • Anne-Sofie siger:

    Jeg kan varmt anbefale EATLounge – som faktisk bare hedder Københavns Madhus og ikke EATlounge… De en serveres 90 % økologisk menu af pulled lam med frisk sommerkål og et vegetarisk alternativ med falafel! (jeg har prøvesmagt menuen, og den er fantastisk!) Du bør også prøve de hjemmelavede ginger beer, som vi har brugt de sidste par uger på at brygge!!

    • Sofie Sofie siger:

      Uh det lyder lækkert med pulled lam og ginger beer :) jeg vil helt sikkert prøve at nå forbi Kbh’s madhus!!! tak for tippet

  • ÅRH! Lucky you 😉

  • Anna siger:

    Jeg har allerede spist på Mumaii indian streetfood ved P, og jeg fik kylling tikka masala, og det var virkelig lækkert! krydret, smagsfuld og rigtig godt :) Det er bare et tip 😉

    • Sofie Sofie siger:

      Tak for tippet! Det lyder virklig lækkert :) Jeg elsker chicken tikka masala, så det skal prøves!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *