RUGBRØDSROMKUGLER OG KØKKENFEST

IMG_9204

Okaaaay de her rugbrødsromkugler er seriøst for lækre! MUMS! Opskriften er fra den nye smukke kogebog “KØKKENFEST” – jeg er tosset med den nye kogebog, som sætter fokus på, at det skal være en fest at gå i køkkenet, netop denne tilgang er jeg vild med.  Bogen handler om glæden ved mad, og tager afstand til kure og fastlåste rammer, her skal glæden ved mad og gode råvarer slippes løs. Det er de to piger, Louise og Sabine, som inviterer til køkkenfest. Bogen er springfyld med lækre opskrifter. Den første opskrift som jeg har testet, og som jeg har fået lov til at dele med jer, er altså rugbrødsromkugler. Jeg tilføjede lige lidt hakket mørk god chokoladen til opskriften, og det er bestemt ikke en dårlig ide. Jeg glæder mig til at kaste mig over resten af opskrifterne. Bogen kan købes fra i morgen.

DET HER SKAL DU BRUGE:
(20 små kugler)
3oo g rugbrød uden kerner
125 g rosiner
150 g syltetøj (hindbær, jordbær eller rabarber)
2 spsk honning
2 spsk olie
5 spsk romessens (kan erstattes af 4 tsk ameretto)
50 g valnødder
5-6 spsk kakao
1 tsk salt
175 g finvalsede havregryn
evt. lidt god mørk chokolade

Pynt:
50 g kokosmel

IMG_9204

Skær rugbrødet i tern. Læg rugbrød og rosiner i en skål med vand, så det dækker. Efter 15-20 minutter hældes vandet fra, og det sidste vand trykkes ud af massen. Tilsæt syltetøj, honning og olie. Blend det til en ensartet masse. Tilsæt havregryn lidt af gangen, til massen har den ønskede konsistens – dejen skal være fast, så den kan trilles til kugler, men stadig er “våd”, så romkuglerne er snaskede. Hak valnødder og chokolade og rør kakao, salt, romessens, hakket valnødder og chokolade i dejen. Smag til med romessens efter dit humør. Stil massen på køl i 30 min.

Hæld kokosmel i en lille skål. Form kugler af romkuglemassen, så størrelsen svarer til en bordtenninsbold (jeg lavede dem lidt større). Rul kuglerne i kokosmelet ved at køre rundt i cirkler. Opbevar dem i en tætsluttet beholder i køleskabet.

IMG_9207  IMG_9212

IMG_9205

XX SOFIE

Foto: HealthJunkie
(Bogen er sponsorert)

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

3 kommentarer

 • Ida K siger:

  Hej Sofie

  Tak for en lækker opskrift :)

  Er du helt stoppet med at lave dine skema over kalorie-beregning? De var virkelig seje, så det håber jeg ikke!

 • tina nymann siger:

  Jubiii! Endelig en opskrift på de lækre rugbrøds tingester. Jeg længe søgt efter en opskrift, for jeg elsker rugbrød og har smagt de dersens bageren laver med chokolade stykker, sååååå nu bliver der produceret…

 • Louise Vid siger:

  Det ser super lækkert ud! Helt klart noget jeg skal have produceret for at tilfredstille min søde tand uden helt at sprænge kalorieregnskabet. Tusind tak for opskriften – helt klart brugbar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *