SÆSON // JORDSKOKKER

jordskok

Disse smukke rødder er netop i sæson nu. Og jeg er altså ret så vild med dem. Jo længere de bages/tilberedes jo sødere, og mere kraftfulde bliver de i smagen. Heldigvis er de også ganske sunde. De indeholder færre kalorier end kartofler (65 kcal/100g), og så indeholder de dobbelt så mange af de sunde kostfibre, som mange danskere får alt for lidt af. Derudover indeholde de en masse sunde vitaminer og mineraler. Jeg er netop i gang med at lave mine yndlings-jordskokker i ovnen. De er langtidsbagte og så smager de helt fantastisk – opskriften samt billeder kommer på bloggen i morgen, og jeg ved, at I vil elske dem. Der vil også komme andre opskrifter med de sunde jordskokker i den nærmeste fremtid. Skriv endelig hvis I har lækre opskrifter med jordskokker!

XX SOFIE

Billede: dr.dk

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

8 kommentarer

  • Anne siger:

    Ej, hvor dejligt. Jeg må indrømme at jordskokker aldrig har været min favorit og det har lidt været mig en gåde, hvorfor mange andre er så vilde med dem – men har lidt på fornemmelsen, at jeg bare manger at tilberede dem på en måde, så jeg bringe dem indenfor i varmen :-) Jeg glæder mig til at afprøve nogle af dine opskrifter..

  • Fru A siger:

    Det lyder lækkert, glæder mig meget til en opskrift. klikker dagligt ind på din blog, super er den:-)

  • Jette siger:

    Jeg synes at de plejer at blive til noget underligt blødt noget hvis de bliver bagt i ovnen.

    • Sofie Sofie siger:

      Ja de bliver jo lidt bløde, men prøv lige den opskrift jeg har lagt op i dag. (langtidsbagte jordskokker) De bliver seje og sprøde udenpå :)

  • Mathilde siger:

    Jordskokkkesuppe er min farvorit, når det kommer til jordskokker:) Et par kartofler, en god bunke skrallede jordskokker, kogt med timian og et løg og stavblendet. Så en god sjat mælk, lidt citronsaft og salt og peber til sidst. Det er dejligt :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *