SKIFERIE//DEN BEDSTE TID

YAY – mit indlæg er kommet i finalen :)
Gå ind på DANSKI og stem, så har jeg mulighed for at vinde en skiferie. Så er I søøøøde!

Den bedste tid er, når jeg er afsted på ski med min veninde Anne-Kathrine (AK). Her kommer en lille fortælling om vores skieventyr.

Skiferie er uden tvivl min yndlingsform for ferie. Kombinationen af frisk luft, fysisk aktivitet, sne, sol og sammenværd med dem jeg holder af, er helt genial og netop det som gør, at denne rejseform er min favorit. Det er et pustrum og opfyldning af ny energi i en ellers travl hverdag, og jeg ville ikke være foruden.
Jeg kom på ski første gang, da jeg var 3 år gammel, og jeg har stort set været afsted hvert år lige siden, flere sæsoner mere end en gang. Jeg har primært været på ski i de franske alper, det er kun blevet til to ture til Sverige og et par til Italien og Østrig. Min store kærlighed til ski resulterede i, at jeg i 10 klasse valgte at starte på Oure Idrætsefterskole, hvor man dengang kunne vælge en linje som kombinerede tennis og ski. Vi fik rigtig god skiundervisning og flere ture til Alpe d’Huez. Indtil jeg startede på Oure havde alle skiture været sammen med min skønne familie, vi har haft nogle fantastiske skiferier. Men i 2002 på Oure mark starter mit skieventyr med min all time favorite skibuddie AK! Hun vadede direkte ind i mit skihjerte med hendes store tunge skistøvler. AK havde allerede dengang det sejeste skitøj og udstyr, og så var hun hurtig og frygtløs på pisten – en skiløber lige efter min smag. Allerede inden vi tog afsted på ski havde vi “fundet” hinanden, men skiturerne var noget helt særligt, her blev det klart for mig, at jeg havde fundet en veninde for livet. Vi boede på værelse sammen på hotellet i Alpe d’Huez (og på efterskolen), vi var uadskillige. Heldigvis kom vi også på det samme skihold, da alle elever skulle opdeles efter niveau til skiundervisningen (vi kom selvfølgelig på det bedste hold 😉 ) Vi tilbragte derfor alle timer på pisten sammen, fra de åbnede til de lukkede. Vi tog (korte) pauser i bjergene og nød en iskold Orangina og et par frugtkarameller. Det var tider. Siden dengang har vi været på et utal af skirejser, ofte rejser vi afsted bare os to, men vi har også flere gange været afsted med andre.

Her kan I først få et lille indblik i hvordan det hele startede i 2003, som blev starten på vores fælles skieventyr, længere nede i indlægget kommer billederne fra vores sidste tur henover nytår 2013 til Val Thorens.I alt er det indtil nu blevet til 10 år med skiture til en masse forskellige destinationer.

IMG_9577 IMG_9578 IMG_9579 IMG_9580

IMG_9590 IMG_9588 IMG_9586 IMG_9583

10 år efter (nytår’13) er vi atter afsted på skieventyr, just the two of us, Val Thorens er destinationen, og missionen er den samme som altid – nemlig en hulens masse lækkert skiløb. Der er egentlig ikke så meget, der har ændret sig i løbet af de ti år, hvor vi har kendt hinanden og været på ski sammen. Første prioritet når vi er afsted er skiløb, vi er næsten altid på pisterne så snart de åbner og først hjemme igen, når den sidste lift kører. Snacksne på pisterne, den varme kakao, crêpes sucrée, solbadning, lange udfordrende ture osv. er præcis det samme hvert år. Jeg kan ikke drømme om nogen bedre skibuddie end AK – vi er et helt genialt makkerpar, derfor har vi også været nødt til at lave en klar aftale om, at vores kommende mænd skal kunne stå på ski, så vi alle sammen kan komme afsted sammen, vores skieventyr er kun lige begyndt – vi har mange turer på pisterne til gode.
Faktisk er den kun en uge til, at vi atter drager afsted, denne gang i bil men samme destination som sidste år, nemlig Val Thorens. Det er en skøn måde at fejre nytår på. Jeg glæder mig som et lille barn. Nu kan I se billeder fra vores sidste skiferie for godt i år siden i Val Thorens.

IMG_5803 IMG_5819 IMG_5828 IMG_5832

IMG_5808 IMG_5843 IMG_5849 IMG_5935

IMG_6045 IMG_5888 IMG_6086 IMG_5927

IMG_5947 IMG_5968 IMG_5980 IMG_6065

IMG_5963 IMG_6126

Hvis jeg er så heldig at vinde en skiferie hos Danski, er der ingen tvivl om, hvem jeg vil dele ferien med. Uden tvivl min yndlings skibuddie, AK. Det ville være et fantastisk led i vores skieventyr :) Wish us luck!

Nu kan I stemme på mit indlæg lige her.

XX SOFIE

Foto: HealthJunkie

Dette indlæg er lavet som en del af en konkurrence, som Danski afholder for bloggere. Læse mere om konkurrencen her.

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

2 kommentarer

  • Dina siger:

    Fedt! Jeg elsker også bare at stå på ski! Skal til Passo Tonale i 2 uger og Zillertal en uge i denne sæson, og glæder mig som et lille barn!
    Håber I har en god tur :-)

  • Anna-Nathalie siger:

    Det ser dejligt ud! Selvom jeg slet ikke kan lide at stå på ski, så elsker jeg bare bjergene, sneen og solen! DET kan jeg godt lide 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *