SKØNNE WEEKENDBOLLER

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Godmorgen!
Jeg skyder pinseweekenden i gang med disse lækre og super nemme grovboller, de mætter utrolig godt og smager fantastisk.

DET HER SKAL DU BRUGE:
25 g gær
5 dl lunkent vand
2 dl yoghurt naturel
2 dl hele speltkerner (kogt i 15 min i 4 dl vand, afkølet)
2 dl knækkede rugkerner (kogt i 2 min i 2 dl vand, afkølet)
120 g grahamsmel
100 g rugmel
150 g grovvalsede havregryn
30 g solsikkekerner
30 g sesamfrø
100 g hvedemel
1,5 tsk salt

SAMSUNG CSC

Opløs gæren i det lunkne vand og tilføj så resten af ingredienserne. Ælt det hele godt sammen. Lad dejen stå og hæve i en time, form så boller i passende størrelse, pynt med havregryn og bag bollerne i en ovn på 200 grader med en bradepande i bunden af ovnen med vand (bradepanden med vand kan sagtens undlades). Bag dem i 20-30 min, eller til de har taget farve.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Bollerne indeholder 210 kcal per 100 g og indeholder desuden en masse mineraler og sunde kostfibre.

God pinse!

XX SOFIE 

Foto: Healthjunkie

4 kommentarer

  • Mette siger:

    Nøj, de ser gode ud! :-) Ved du, om det er muligt at udskifte yoghurten med noget andet, da jeg spiser vegansk og derfor ikke bruger mælkeprodukter.

  • Sabine Moslund Hansen siger:

    Kan disse laves et par dage før og evt. fryses ned? :)

    • Sofie Bentzen Sofie Bentzen siger:

      Sagtens. Jeg bager altid en stor omgang og fryser ned :) Du kan evt. underbage dem en smule, så de kan opvarmes igen uden at blive tørre.
      God dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *