SKØNNE GROVBOLLER

Jeg bagte 3 forskellige slags boller til vores sommerhustur i sidste uge. Grundopskriften er den sammen, men jeg delte dejen i tre tilføjede lidt forskelligt. Her kommer basisopskriften på grovboller med gerne og frø, de mætter utrolig godt og smager fantastisk. De to andre varianter af grovboller kommer også på bloggen.

DET HER SKAL DU BRUGE:
25 g gær
5 dl lunkent vand
2 dl yoghurt naturel
2 dl hele speltkerner (kogt i 15 min i 4 dl vand, afkølet)
2 dl knækkede rugkerner (kogt i 2 min i 2 dl vand, afkølet)
120 g grahamsmel
100 g rugmel
150 g grovvalsede havregryn
30 g solsikkekerner
30 g sesamfrø
100 g hvedemel
1,5 tsk salt


SAMSUNG CSC

Opløs gæren i det lunkne vand og tilføj så resten af ingredienserne. Ælt det hele godt sammen. Lad dejen stå og hæve i en time, form så boller i passende størrelse, pynt med havregryn og bag så bollerne i en ovn på 200 grader med en bradepande i bunden af ovnen med vand. Bag dem i 20-30 min, eller til de har taget farve.

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSC

Bollerne indeholder 210 per 100 g og indeholder desuden en masse mineraler og sunde kostfibre.

Skærmbillede 2013-07-30 kl. 18.32.14

XX SOFIE

Billede: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

7 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *