SKYR!?

BREVKASSE:

Til brevkassen!
Hvad er Skyr? Det dukker op i flere og flere opskrifter. Kan det noget særligt?
Jeg håber, at du kan hjælpe mig.
Tak for en fantastisk blog, jeg følger med hver dag :)

Venlig hilsen
Anonym

Kære Anonym,
Mange tak for dit spørgsmål! Skyr stammer oprindeligt fra Island. Det er et mejeriprodukt med en fantastisk sammensætning af næringsstoffer. Produktet har en meget lav fedtprocent og samtidig et højt indhold af protein. Det mætter utrolig godt og er derfor hensigtsmæssigt at bruge, hvis man ønsker at tabe sig eller holde den slanke linje. Jeg tror også, det er grunden til at det optræder i så mange opskrifter. Skyr kan til en hver tid erstattes med en neutral yoghurt med en lav fedtprocent.
Jeg spiser selv af og til Skyr til morgenmad, eller bruger det til madlavning. Jeg smider snart en opskrift op, hvor Skyr indgår :)

I sommers var jeg med Laura fra StyleJunkie i sommerhus sammen med hendes skønne forældre, her lærte Lauras mor mig at blande min (grove) remoulade op med skyr. Det smager fantastisk, og så reducerer det den ellers høje fedtprocent i remoulade. Så behøver man ikke længere at have dårlig samvittighed over at spise en kæmpe klat til sin fiskefrikkadelle!

Jeg skal faktisk lave fiskefrikadeller til min dejlige veninde Josephine i aften, så nu har jeg lige rørt noget grov remoulade op med skyr – så er det klar til i aften :)

Skriv endelig hvis I har spørgsmål!
sofie@healthjunkie.dk

Love Sofie

 

3 kommentarer

  • Marie siger:

    Jeg elsker skyr til morgenmad med granatæblekerner og hakkede mandler ovenpå. Det mætter utroligt meget og indeholder stort set alt, hvad man har brug for som en god start på dagen.

  • Bettina LL siger:

    Kan i øvrigt tilføje, at det udtales i retningen af “Skirrrr” med let rullen på r’et. :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *