SKYRKOLDSKÅL MED GRANOLA OG BÆR

Jeg kan ikke rigtig finde ud af om det er sommer eller ej. Men her til morgen skinner solen da… Anyways – jeg insiterer på sommer og jeg gør alt hvad jeg kan for at understrege dette. I går stod den på hjemmelavet skyrkoldskål. Jeg elsker denner version, som kan nydes med god samvittighed. Jeg har udviklet opskriften  til The Yogurt Shop, hvor den kan købes hele sommeren – så har man ikke mod på at lave den selv, kan den altså købes hos dem.

DET HER SKAL DU BRUGE:
Skyrkoldskål
1 l koldskål (se opskriften på hjemmelavet kærnemælkskoldskål HER, eller brug en færdiglavet)
0,5 l skyr (eller yoghurt naturel)
1 tsk ren vanilje pulver
lidt citron saft

Granola
1 spsk olivenolie
2,5 spsk dansk honning
2 dl grovvalsede havregryn
1 dl speltflager
1 dl solsikkekerner
1 dl mandlergrofthakkede
0,5 dl hørfrø

Topping
Blåbær
Jordbær

skyrkoldskaal-med-granola-og-baer0

Skyrkoldskål: Pisk det hele godt sammen, så det bliver luftigt og lækkert.

Hjemmelavet granola: Hak mandler groft. Hæld olie og honning på panden og varm det hele op.
Når honningen er smeltet tilføres alle ingredienserne. Rør med det samme, så det ikke brænder fast. Det er vigtigt, at det ikke brænder på, da det giver en grim smag til granolaen. Rist det hele af ved middelvarme i ca. 4-5 minutter – indtil granolaen er blevet lysebrun. Lad granolaen køle godt af inden den hældes på et glas.

Top skyrkoldskålen med den hjemmelavede granola og friske bær og server den med det samme.

Energiberegninge per 100 g:

skyrkoldskaal-med-granola-og-baer1

 

 

 

 

 

 

XX SOF

Foto: Healthjunkie.dk

5 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *