SKYRKOLDSKÅL MED GRANOLA OG BÆR

Jeg kan konkludere at det er nogle meget sunde værter i Go’morgen DK, der var i hvert fald kamp om den sunde version af koldskålen, da de mandag morgen skulle smage på sagerne (se billede senere i indlægget). I går fik I opskriften på den traditionelle kærnemælkskoldskål med kammerjunker og guf, i dag er det den sunde version; skyrkoldskål med granola og bær. Denne version har jeg udviklet til The Yogurt Shop, hvor den kan købes hele sommeren – så har man ikke mod på at stå og lave den selv her i sommervarmen, kan den altså købes hos dem :)

DET HER SKAL DU BRUGE:
Skyrkoldskål
1 l koldskål (se opskriften på hjemmelavet kærnemælkskoldskål HER, eller brug en færdiglavet)
0.5 l skyr
1 tsk ren vanilje pulver
lidt citron saft

Hjemmelavet granola
1 spsk olivenolie
2.5 spsk dansk honning
2 dl grovvalsede havregryn
1 dl speltflager
1 dl solsikkekerner
1 dl mandlergrofthakkede
0.5 dl hørfrø

Topping
Blåbær
Jordbær

IMG_4050

 

Skyrkoldskål: Pisk det hele godt sammen, så det bliver luftigt og lækkert.

Hjemmelavet granola: Hak mandler groft.

Hæld olie og honning på panden og varm det hele op.

Når honningen er smeltet tilføres alle ingredienserne. Rør med det samme, så det ikke brænder fast. Det er vigtigt, at det ikke brænder på, da det giver en grim smag til granolaen. Rist det hele af ved middelvarme i ca. 4-5 minutter – indtil granolaen er blevet lysebrun.

Top skyrkoldskålen med den hjemmelavede granola og friske bær og server den med det samme.

Energiberegninge både per 100 gram og per portion:

Skyrkoldskål.per100g
Skyrkoldskål.pr.portion

IMG_4046

XX SOFIE

Billede: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

1 kommentar

  • Nadia siger:

    Hej Sofie! :-)

    Super skøn blog du har dig – jeg følger ivrigt med.
    Jeg vil lige høre om den energiberegning, som er på den sunde variant af koldskålen inkluderer den hjemmelavede granola? :-)

    Mvh. Nadia.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *