SMUKKE STEVIA PLANTER

Jeg har fået to nye planter, og jeg elsker dem. Jeg er i det hele taget vild med blomster og grønne ting i mit hjem – men de her to er virkelig geniale, de kan nemlig også spises, da det er stevia planter. Jeg har tidligere skrevet en del om stevia, her kan I læse mere om hvad det er. Nu skal jeg bare lige finde ud af, hvordan jeg skal bruge dem. Har I nogle gode råd?

IMG_7322

Hvis der er nogen, der har erfaring med, hvordan man holder dem, tager jeg også imod gode råd i den forbindelse :)

XX SOFIE

Billede: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

 

18 kommentarer

 • Matilde siger:

  Hvor henne kan man skaffe sådan nogle? :-)

 • Lisa siger:

  Jeg har også lige købt en stevia i mit lokale gartneri.
  Jeg har den i mit drivhus i en plantesæk lagt ned i en kapilærkasse. Den står sammen med en syre-plante og en basilikum.

  Indtil videre har jeg kun prøvet den som sødemiddel i is-te, men den var den ikke særligt velegnet til, fordi den ikke kan blandes op i væsken ligesom sødemiddel eller sukker.
  Jeg vil tro, at den fungerer godt til alle de retter, hvor man ellers ville drysse sukker på. Den er i hvert fald fint sød, når den bliver hakket.

  Hvis du gør dig nogle gode erfaringer, så må du endelig dele dem, for jeg er meget nysgerrig efter, hvordan den kan bruges, og om det rent faktisk kan lade sig gøre at trække den søde smag ud af den.

  For øvrigt har min plante de sødeste små, hvide blomster lige nu :)

  • Sofie Sofie siger:

   Mange tak for dit brugbare svar!

   Jeg skal nok holde dig opdateret, når jeg bliver klogere :)
   Jeg vil også have små hvide blomster på!

 • Charlotte1 siger:

  Ja vil også gerne vide! Mega nice!

 • Mathilde siger:

  Spændende – jeg følger lige lidt med her :) Fandt et link om både pasning og brug af steviaplanten: http://www.motherearthnews.com/organic-gardening/stevia-plant-zm0z13fmzkin.aspx?PageId=2#ArticleContent

  De forslår blandt andet stevia-ekstrakt, hvor man lader hakkede blade trække i vand. Det lyder umiddelbart som en god løsning.

 • Kristine siger:

  Å, så spennede.
  Jeg kunne tenke meg å ha en stevia plante, må se om vi får tak i det i Norge også :)

 • Camilla K siger:

  Har du nogle erfaringer med Sukrin??? Hvis du har må du gerne skrive et indlæg om det (-:

  • Sofie Sofie siger:

   Jeg har ikke rigtig personlig erfaring med sukrin, men jeg kan sagtens skrive et lille indlæg om det :)

 • Christine siger:

  Jeg havde før jul flere stevia planter – og uanset hvad jeg gjorde med dem blev det bare ikke godt!! 😉 Jeg er gået tilbage til det flydende sødemiddel SØD, som min diætist siger er akkurat lige så sund!
  Stevia planterne er for længst røget i skraldespanden :-)

 • Mini siger:

  prøv at skære små stykker rabarber og rulle steviablade rundt om, det smager lidt som marsipan, det sure i rabarberen forsvinder i det søde stevia.

 • Annika siger:

  Hej hvor har du købt planten? Kan de fås i Kbh? :) fandt din blog for en uge siden og har allerede nydt flere af dine lækre opskrifter, tak for en inspirerende blog :)
  Vh Annika

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *