SPRØD KYLLING I HJERTESALAT

Fuel_week42

Fuel for Nuns & Knockouts er et samarbejde jeg har lavet med Kari Traa, hvor jeg udvikler sunde om nemme opskrifter, som kan bruges i en travl hverdag, hvor man ikke vil gå ned på sundheden. Opskriften er på engelsk, få den danske version her på bloggen. Der vil i løbet af de næste måneder komme nye spændende opskrifter, så følg endelig med her samt på Kari Traa’s facebookside HER.

Opskriften her er velegnet som en lille snack eller forret. Farverne er så smukke og smagen endnu bedre. En simpel opskrift springfyldt med sundhed.

Fuel_week42

DET HER SKAL DU BRUGE:

Marinade:
1 tsk revet ingefær
2 tsk fish sauce
2 stilke citrongræs
8 kaffir lime blade
1 fed hvidløg
1 chili
2 skalotteløg
2 spsk honning

Fyld:
400 g kylling inderfilet
2 hjertesalat
2 gulerødder
1 bundt forårsløg
2 spsk ristede sesamfrø

Fjern toppen og de yderste blade af citrongræsset, snit så i tynde skiver. Blend citrongræs med lime blade, hvidløg, chili, skalotteløg, ingefær, fish sauce og honning til en marinade. Hæld kylling og marinade i en frysepose, læg posen på køl i et par timer eller natten over.

Vask og tør hjertesalaten og del den i enkelte blade. Snit forårsløg fint og snit gulerødderne i tynde strimler.

Varm lidt olie på en stegepande eller wok, steg kyllingen ved høj varme i ca. 5 min indtil den er gennemstegt. Server kyllingen i hjertesalat blade pyntet med gulerødder, forårsløg og sesamfrø.

En dejlig sund snack med en masse proteiner, vitaminer og mineraler kombineret med et lavt indhold af kalorier… LEX!

XX SOFIE

Foto: Kari Traa

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *