SPRØDE SPIDSKÅLWRAPS

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Yay så er spidskål sæsonen endelig i gang. I går fandt jeg spidskål i Brugsen til 8 kr. Jeg elsker spidskål og spiser det stort set hver dag i højsæsonen. Jeg bruger det primært i salater, men bladene fungerer også supergodt som wrap, og fyldet kan jo varieres alt afhængig af indholdet i køleskabet. Her kommer grundopskriften på min spidskålwrap med øksekød, men har du kylling er det også top lækkert. Spidskål er en rigtig god kilde til k vitamin, calcium, c vitamin, kalium og indeholder kun 27 kcal/100 g, så alt i alt piv sundt 😉

DET HER SKAL DU BRUGE:
(Til 4 wraps)
4 store blade spidskål
400 g lækkert oksekød (bøf, oksefilet eller lign.)
4 gulerødder, revet
1 æble, skåret i tynde skiver

Dressing:

1,5 dl skyr
1 spsk friskpresset citron
1 håndfuld friske urter, hakket (jeg brugte basilikum og citron timian)
1 fed hvidlåg, hakket
Salt og peber

SAMSUNG CSC

Start med at lav skyrdressingen ved at blande alle ingredienserne sammen, smag til med salt, peber og citron. Steg herefter kødet. Det skal være rødt i midten. ca. 2 min på hver side ved høj varme og fem hvile efter stegning. Herefter skæres kødet i skiver. Pil så fire store blade af spidskålen og vask dem grundigt. Nu skal fyldet faktisk bare fordeles på de fire spidskålblade. Jeg startede med revet gulerødder, så dressing, oksekød og tilsidst æbleskiver. Start med at fold lidt af bunden henover og rul så stramt fra den ene side, til sidst foldes madpapir rundt om. Nu er de lækre wraps klar til servering.

Denne sommerret bidrager kun med 72 kcal per 100 g, samtidig med at du får en masse sunde vitaminer og mineraler. Det er også en ret med et højt proteinindhold, som giver en god mæthed som holder længe. En wrap indeholder ca. 192 kcal.

Så mangler vi bare sommervejret…

XX SOFIE

Foto: Healthjunkie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *